Spaanse Primera División weer spannend?

door admin

De fans van Atlético en Real keken de wedstrijd op de terrassen en in de bars van Madrid, vaak gebroederlijk naast elkaar. Atlético, dat halverwege de competitie nog 11 punten voor stond op rivalen Real Madrid en FC Barcelona had de voorsprong de laatste weken langzaam kleiner zien worden. Een corona uitbraak in de selectie, 16 spelers zijn besmet geraakt met het virus, deed de motor haperen.

FC Barcelona had een dag eerder de uitwedstrijd tegen Osasuna al met 0-2 gewonnen en was daardoor Atlético, met 2 wedstrijden méér gespeeld, tot op 2 punten genaderd. Het verschil tussen Real en Atlético bedroeg vóór de wedstrijd nog 5 punten met één wedstrijd meer gespeeld door Real. Nummer 4 Sevilla verloor zaterdag met 2-1 bij Elche en lijkt nu met 11 punten achterstand definitief kansloos voor de titel.

Atlético kwam al na 15 minuten in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Luis Suarez. Na een fraaie dieptepass van Marco Llorente, telg uit een beroemde voetbalfamilie, krulde “El Pistolero” de bal met buitenkant rechts om Real doelman Thibaut Courtois heen. Het was de twaalfde keer dat Suarez tegen Real speelde en de tiende maal dat hij tegen ze scoorde.

Vlak na rust kreeg Atlético enkele grote kansen na slecht verdedigen van Real, deze werden echter gemist. Gaandeweg de tweede helft ging Atlético steeds slordiger spelen en in de 87e minuut maakte Karim Benzema de 1-1 na een prachtige combinatie met de uitblinkende Casimiro. Dit was tevens de eindstand.

Spanning terug

Na deze speelronde is de voorsprong van Atlético op rivalen FC Barcelona en Real Madrid nog maar respectievelijk 3 en 5 punten, Atlético heeft echter nog wel één wedstrijd te goed. Met nog 12 speelrondes te gaan lijkt de spanning in de Spaanse Primera División weer helemaal terug.