Reizen binnen Spanje tijdens en rondom Semana Santa beperkt mogelijk

door admin
Reizen binnen Spanje tijdens en rondom Semana Santa beperkt mogelijk

Op dit moment laten alleen de Canarische Eilanden, de Balearen, Extremadura en de regio Madrid reizigers van en naar grondgebied toe. Een aantal deelgemeenschappen staat het reizen tussen provincies binnen de betreffende regio toe, in andere deelregio’s is dat verboden. De Spaanse krant EL MUNDO geeft een overzicht van de huidige mobiliteitsmaatregelen per regio: 

Andalusië

De grenzen van Andalusië en van haar acht provincies blijven perimetrisch gesloten. Ook de gemeentes met meer dan 500 infectiegevallen per 100.000 inwoners, blijven op slot. 

Aragón

Aragon handhaaft de regionale lockdown maar heeft de grenzen tussen de drie provincies sinds 12 maart weer opengesteld.

Asturië

Ook Asturië verbiedt het binnenkomen en verlaten van de gemeenschap. Bovendien geldt er een perimetrische afsluiting voor de gemeentes met een alarmniveau 4+.

Balearen

De Balearen hebben geen perimetrische afsluiting afgekondigd. Wel moeten reizigers die afkomstig zijn uit Ceuta, Melilla of een Spaanse autonome gemeenschap waarin de afgelopen 14 dagen de geaccumuleerde incidentie meer dan 150 gevallen per 100.000 inwoners bedroeg, bij aankomst een negatieve diagnostische COVID-test laten zien en een gezondheidscontroleformulier invullen.

Baskenland 

Voor Baskenland geldt de perimetrische sluiting van de grenzen van de regio. Wel kunnen inwoners van Baskenland zich nu zonder beperkingen binnen de autonome gemeenschap verplaatsen, iets wat sinds 13 januari niet meer mogelijk was.

Canarische eilanden

Ook voor de Canarische Eilanden geldt geen perimetrische afsluiting.  Wie naar de eilanden reist, moet een negatieve COVID-test overleggen, die in de 72 uur voor aankomst is uitgevoerd. Bovendien gelden voor de eilanden met alarmniveaus 3 en 4 bijzondere beperkingen.

Cantabrië 

Voor de deelregio Cantabrië geldt de perimetrische afsluiting.

Castilla en León 

Ook de regiogrenzen van Castilla y León zijn dicht, maar reizen tussen de provincies in de deelregio is toegestaan.

Castilla-La Mancha 

Castilla-La Mancha handhaaft de perimetrische sluiting. Inwoners mogen zich tussen de provincies Cuenca en Guadalajara verplaatsen, aangezien zij, sinds zij zich in fase 3 bevinden één enkele territoriale eenheid vormen. Wie in Albacete, Ciudad Real of Toledo verblijft, mag de provincie niet verlaten. 

Catalonië

In Catalonië geldt de perimetrische afsluiting, zowel voor de autonome gemeenschap als tussen de regio’s. Op 12 maart heeft de deelregering reizen tussen verschillende gebieden in de regio versoepeld voor personen uit een zelfde huishouding.  

Deelgemeenschap Madrid

Deelregio Madrid staat vrij reizen van en naar haar grondgebied toe. Er gelden alleen perimetrische begrenzingen in de basisgezondheidsgebieden of in gemeenten met restricties. 

Deelgemeenschap Valencia

De Valenciaanse Gemeenschap heeft de grenzen gesloten. Het regiobestuur, de Generalitat heeft de weekendafsluiting opgeheven die vanaf 1 maart gold voor steden met meer dan 50.000 inwoners.

Extremadura

Momenteel gelden er in Extremadura noch regionale, noch gemeentelijke afsluitingen.

Galicië

Galicië verbiedt het binnenkomen en verlaten van de gemeenschap zonder gegronde redenen. Bovendien heeft deelbestuur, de  Xunta, drie alarmniveaus vastgesteld, afhankelijk van de incidentie van het coronavirus. Het strengste niveau,- niveau 1- geldt voor de gemeenten die meer dan 500 gevallen per 100.000 inwoners tellen. Hier blijft de gemeentelijke lockdown van kracht, tenzij er gegronde redenen zijn om te reizen. Zowel voor het middelste als het minst strenge niveau geldt dat inwoners zich mogen  verplaatsen tussen gemeenten met een zelfde virusincidentie.

La Rioja

Voor La Rioja geldt een regionale lockdown.

Murcia

Voor de regio Murcia geldt een perimetrische sluiting van de grenzen. Bovendien zijn de gemeenten met het hoogste alarmniveau ook perimetrisch gesloten.

Navarra

De regering van Navarra handhaaft de perimetrische afsluiting van haar grondgebied.

Ceuta en Melilla 

De autonome steden Ceuta en Melilla zijn afgesloten.

Dit vind je misschien ook leuk