TUI en Sunweb willen in augustus weer Nederlandse toeristen naar Spanje halen

door admin
TUI en Sunweb willen in augustus weer Nederlandse toeristen naar Spanje halen

Dit in reactie op de gewijzigde kleur van geel naar oranje op de waarschuwingslijst voor reisadviezen door het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Nu zijn beide reisorganisaties van plan om tegen de criteria van de overheid in de activiteiten op 4 augustus te hervatten. 

Beide bedrijven hebben de intentie uitgesproken om reizen te hervatten naar oranje gebieden binnen de Europese Unie, met de mogelijkheid dat de klant zijn reis kosteloos kan wijzigen of annuleren. Op deze manier willen ze de beslissing om wel of niet op vakantie te gaan naar de gebieden met de hoogste COVID-19 incidentie overlaten aan de reiziger zelf. En strategie die hun concurrent Corendon al heeft gekozen. 

Donderdag zei Arjan Kers, algemeen directeur van TUI Nederland in het opinieprogramma Op1 dat ze weliswaar altijd het reisadvies van de overheid strikt hebben opgevolgd, maar nu overwegen om wel vakanties naar oranje bestemmingen aan te bieden. 

Kers vraagt ​​de autoriteiten om de parameters te wijzigen op basis waarvan wordt bepaald wat een risicozone is. Hierbij moet men zich niet richten op actieve gevallen van COVID-19, maar op zaken als aantallen ziekenhuiisopnames en druk op ziekenhuizen.

“We hebben een voorstel gedaan en we wachten op de reactie van de ministers om morgen [vrijdag 23 juli] een besluit te nemen. Als ze niet reageren, overwegen we om weer reizen aan te bieden naar de oranje gebieden. Er is geen andere weg. Uiteindelijk worden we hiertoe gedwongen”, aldus Kers. 

Hij benadrukte dat de huiidige situatie voor de industrie onhoudbaar is, nu ze al 17 maanden zonder inkomen zitten “en je op deze manier niet kunt overleven”.

Het besluit van TUI om alle reizen naar de oranje gebieden te annuleren, zorgde voor ruim 30.000 minder vakantiereizen naar Spanje. Een mogelijke terugkeer naar activiteit is dus zeer goed nieuws voor de bestemming.

Een argument van de reisorganisaties is ook dat mensen toch wel op vakantie gaan naar oranje gebied. Vliegmaatschappijen blijven op oranje gebieden vliegen en als mensen niet met en georganiseerde reis meekunnen, kopen ze zelf wel een los ticket. 

Dit vind je misschien ook leuk