Eerste slachtoffer gerelateerd aan vulkaanuitbarsting La Palma

door admin
Eerste slachtoffer gerelateerd aan vulkaanuitbarsting La Palma

Overal rond de vuur en lava spugende vulkaan Cumbre Vieja is alles bedekt onder een dikke laag donkergrijs as. Het slachtoffer was met een groepje andere mensen met toestemming van de autoriteiten naar zijn wijk in de buurt van La Laguna gebracht die zich nog in de uitsluitingszone bevindt, om eigendommen te checken, eventueel achtergebleven dieren te voeren en spullen te halen.

De andere mensen en begeleiders hebben op een gegeven moment de uitsluitingszone weer verlaten. Toen de oudere man echter niet terugkwam, sloeg zijn dochter alarm en waarschuwde de autoriteiten. 

Die hebben een drone ingezet om boven het gebied te filmen. Ze ontwaarden een gat in het dak van een woning en zijn daarop die woning gaan inspecteren. Daar vonden ze het lichaam van de man, die nog niet bij naam is genoemd. Via de drone werd ook een gat gezien in het dak van de woning waar het slachtoffer werd gevonden. Daarom vermoedt de Guardia Civil, die nu onderzoek doet om de doodsoorzaak van de man te achterhalen, dat hij het dak op is geklommen om de as te verwijderen om te voorkomen dat het dak onder het gewicht van alle as zou instorten. Een andere theorie die wordt gehanteerd is dat hij zou kunnen zijn overleden door het inademen van zwaveldioxide.

Bedekt met as

Het lichaam van het slachtoffer was bedekt met vulkanische as. Daarom kan niets worden bevestigd totdat een autopsie is uitgevoerd.
Autoriteiten en Spaanse media geven aan dat de man het eerste dodelijke slachtoffer is dat in verband kan worden gebracht met de vulkaanuitbarsting. Eerder raakten al wel mensen gewond tijdens het uitvoeren van schoonmaakwerkzaamheden. 

Lees ook: Opnieuw bereikt een lavastroom op La Palma de zee

Sergio Rodriguez, burgemeester van El Paso bevestigde dat de teams van vrijwilligers die de as opruimen meestal bestaan ​​uit eigenaren van de huizen, die groepen van vier of vijf personen vormen om bepaalde gebieden te reinigen.

Aardbeving

Ook vandaag (zaterdag) was er weer een aardbeving met een kracht van 5,0 op de schaal van Richter.

Dit vind je misschien ook leuk