Steeds meer mensen kiezen voor biologische wjin

door admin
Steeds meer mensen kiezen voor biologische wjin

De fondsen maken deel uit van een subsidie van de Europese Unie die door de Spaanse regering wordt verdeeld over lokale toeristische initiatieven. Miguel Ángel Gayubo, president van de Ribera del Duero-wijnroute, zei dat hij enthousiast is over de ongekende kans voor de regio, meldde Diario de Castilla y León.

“We gaan deze nieuwe uitdaging aan met het idee om de wijnroute Ribera del Duero te positioneren als een toonaangevende wijntoeristische bestemming op het gebied van digitalisering en duurzaamheid”, zei hij.

‘Puro Duero, Tierra de Frontera’

Volgens El Diario de Castilla y León krijgt de regio naast de Europese subsidie nóg eens 1,8 miljoen euro van een fonds in Soria. Hiermee wordt het project “Puro Duero, Tierra de Frontera” gefinancierd. Het project heeft tot doel duurzame lokale ontwikkeling en economische revitalisering van het gebied te bevorderen.

Biologische wijn steeds populairder

Uit een onderzoek onder wijndrinkers in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland bleek dat terwijl de totale wijnconsumptie is gedaald, de biologische wijnconsumptie stijgt.

De Millésime Bio/Ipsos-studie, uitgevoerd onder 3000 consumenten tussen september en oktober, vond een gemiddelde stijging van 10% (ten opzichte van 2015) van degenen die zeiden biologische producten te kopen.

De wijnconsumptie lijkt af te nemen, 73% van de respondenten zei dat ze de afgelopen zes maanden wijn hadden gedronken, tegen 82% zes jaar geleden. De consumptie van biologische wijn lijkt echter te zijn gestegen.

Bijna een derde (29%) van de Europese respondenten zei dat biologische wijnen deel uitmaakten van hun reguliere aankopen. Dit in vergelijking met 17% in 2015.

Uit de peiling bleek ook dat meer dan 60% van de consumenten bereid was meer te betalen voor biologische wijnen. Het onderzoek wees ook uit dat het prijsverschil tussen conventionele en biologische wijnen was toegenomen. In 2015 was het € 0,90 en dat nam toe naar € 2,90 in 2021. Dit houdt waarschijnlijk verband met het huidige debat over eerlijke prijzen en de intentie van consumenten om meer te betalen voor betere producten, aldus het onderzoek.

Al met al goed nieuws voor de Spaanse Biologische Wijnvereniging (SOW). Spaanse biologische wijn is goed voor 7% van de totale biologische productie en 12% van de conventionele wijngaarden.

Dit vind je misschien ook leuk