Sheik van Qatar is weer terug van weggeweest in Marbella

door admin
Sheik van Qatar is weer terug van weggeweest in Marbella

De gemeente Marbella bezit nu officieel een aandeel van 3 procent in het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de uitbreiding en het beheer van de nieuwe La Bajadilla haven.

Sheik Al Thani verloor bijna zijn contract en bijbehorende vergunningen omdat hij allerlei deadlines voor betalingen niet haalde. Hij gaf maandenlang geen thuis op herhaalde oproepen van de gemeente om wel aan zijn verplichtingen te voldoen.

Het aandeel van 3 procent wordt onderverdeeld in 1 procent voor het havenbedrijf Peurto Deportivo Marbella en 2 procent voor de gemeente zelf. Angeles Muñoz was zichtbaar blij met de formalisatie van de plannen middels de oprichting van het bedrijf Nas Marbella. De oprichting vormde een van de voorwaarden die werden gesteld door de havenautoriteit van de regionale overheid van Andalusië (APPA) om aan de uitbreiding te beginnen.

Met de nieuwste handtekeningen heeft de Sheik van Qatar in elk geval opnieuw zijn commitment voor het plan getoond. Hierover bestond veel twijfel sinds hij een paar maanden geleden plotseling van het toneel verdween. Over die vertraging zei Shatat: ‘we wilden alle punten helder hebben. We hebben hard gewerkt aan de details van de concessies, zodat we ook in staat zijn eraan te kunnen voldoen.’

De bouwplannen zullen binnen de komende maanden in handen zijn van de Junta de Andalucía, die ze vervolgens goed zal moeten keuren. Volgens Shatat zijn die plannen onderweg. Hij voegde toe dat er geen substantiële wijzigingen zijn ten opzichte van de initiële plannen. De Werkzaamheden zullen als alles goed gaat in de eerste helft van 2014 van start gaan.

Dit vind je misschien ook leuk