Spanjaard verbreekt wereldrecord ham snijden

door admin
Spanjaard verbreekt wereldrecord ham snijden

In Spanje worden deze mensen ‘cortadores’ genoemd en binnen deze ‘beroepsgroep’ houdt men regelmatig wedstrijden. Wie kan het dunste, fijnste en beste plakje ham  snijden, wie haalt de meeste ham van een poot en wie snijdt het snelst? Dat soort zaken zijn dan onderhevig aan het oordeel van een of andere jury.

Nu is er een jonge spanjaard uit Valencia die het Guinness Book Of Records heeft gehaald met het uitoefenen van zijn dagelijkse taak. Hij heeft het record aantal uren achtereen snijden verbroken. Noé Bonillo sneed vorige week maar liefst 33 uur ononderbroken plakjes ham. Het vorige record stond op naam van Fran Alonso. Hij sneed op Tenerife plakjes ham gedurende 24 uur en 54 minuten.

Ambidexter

Bonillo haalde het record niet toevallig. Sinds het begin van de zomer was hij al regelmatig aan het oefenen in de winkel voor Spaanse delicatessen in Parijs, waar hij werkt. Trainingssessies van soms bijna 30 uur waren hiervan het resultaat. Bonillo’s voordeel is dat hij ambidexter is, dat betekent zowel links- als rechtshandig. Hij kon een vermoeide hand af en toe laten rusten door met de andere te gaan snijden.

De Spaanse hamsnijder begon op maandag om 9.13 uur en bleef snijden tot dinsdag 18.13 uur. Hij sneed 30 hammen kaal en haalde er ruim 92, 5 kilo ham vanaf.

Nonnen

De door Bonillo tijdens zijn record gesneden ham wordt gedoneerd aan de Benedictijnse nonnen van de Sacré Coeur in het Parijse Montmartre. Zij delen de ham uit met kerst, zodat arme mensen ook van deze Spaanse delicatesse kunnen genieten.

Dit vind je misschien ook leuk