Andalusië met vijf plaatsen in top tien bestemmingen Spanje

door admin
Andalusië met vijf plaatsen in top tien bestemmingen Spanje

De regio Andalusië staat met stip op één wat betreft het aantal bestemmingen die door de reizigers op Tripadvisor zijn gekozen als favoriet in Spanje.

Sevilla, Granada, Málaga, Marbella én Córdoba staan respectievelijk op 3, 4, 6, 7 en 9. Barcelona en Madrid staan vanzelfsprekend bovenaan en Corralejo (Fuerteventura) siert de 5e plaats, Calvia (Mallorca) de 8e en Soller (Mallorca) op 10.

In de top 25 van Europa staan alleen de steden Barcelona en Madrid op 8 en op 13. In de overzichten wordt rekening gehouden met de kwaliteit van het toeristisch aanbod en de meningen over hotels en restaurants en interessante plekken ter plaatse.

De gemeentes Málaga en Marbella zijn blij met de prijs en benoeming. Málaga was tot voor kort altijd een beetje het ondergeschoven kindje bij grote broers Sevilla, Córdoba en Granada met hun wereldberoemde monumenten zoals de Giralda, de Mezquita en het Alhambra. De wethouder toermisme van Málaga ziet de plek in de top tien als een erkenning van de toeristen van de dynamiek en de kwaliteit van het toeristische aanbod in de stad, waar de gemeente de laatste tien jaar erg veel geld en moeite in heeft gestopt.

De burgemeester van Marbella, Angeles Muñoz, verwoordde het eveneens als een ‘erkenning’ van de gezamenlijke inspanning van burgers, bedrijfsleven en gemeente om het imago van de stad, die eerder in één adem werd genoemd met maffia en corruptie, te verbeteren.

Dit vind je misschien ook leuk