Bende verantwoordelijk voor plofkraken op geldautomaten ontmanteld

door admin
Bende verantwoordelijk voor plofkraken op geldautomaten ontmanteld

Bovendien deden ze zich niet alleen voor als leden van de veiligheidsdiensten, maar maakten ze ook gebruik van gespecialiseerde technieken, apparatuur en buitensporig geweld. De arrestaties markeren dan ook een belangrijke overwinning in de strijd tegen de georganiseerde misdaad, en waarborgen de veiligheid van zowel inwoners als toeristen.

Gewelddadige overvallen en identiteitsfraude

De gearresteerde individuen, voornamelijk gevestigd in Madrid en Malaga, hadden een beruchte reputatie opgebouwd met hun criminele activiteiten. Hun werkwijze omvatte gewelddadige overvallen, waarbij ze zich vaak voordeden als politieagenten.

Deze handelingen omvatten ook het onrechtmatig vasthouden van slachtoffers en het gebruik van extreem geweld. Hun slachtoffers waren getraumatiseerd, en de groep toonde geen genade in hun jacht op illegaal verkregen winsten.

Explosieven en zelfgemaakte apparaten

De criminele bendes vertrouwden op zelfgemaakte explosieven, die ze ‘petacas’ noemden. Deze apparaten werden vervaardigd met het buskruit van vuurwerk en andere pyrotechnische materialen. Hun kennis van explosieven stelde hen in staat toegang te krijgen tot geldautomaten, aanzienlijke schade te veroorzaken en grote sommen geld te stelen.

De gezamenlijke inspanningen van verschillende politie- en veiligheidsdiensten hebben uiteindelijk geleid tot de arrestatie van 14 personen.

Lees ook: Bende ontmanteld in Spanje die geldautomaten aanviel met explosieven

Dit vind je misschien ook leuk