Boete in Benalmádena als je urine van hond niet schoonmaakt met azijn en zeep

door admin
Boete in Benalmádena als je urine van hond niet schoonmaakt met azijn en zeep

Op dit moment beraadt men zich nog over de hoogte van die boete. Volgens de gemeente komen er al jaren veel klachten binnen van inwoners van de stad over stinkende hoekjes, lantaarnpalen, stoplichten en dergelijke waar hond na hond tegenaan plast. Het nieuws werd dinsdag bekendgemaakt. Baasjes zouden vanaf nu de straat op moeten met een fles water gemengd met zeep of azijn en een borsteltje. 

Als argument wordt het feit gebruikt dat een dergelijke regel niet nodig is in plaatsen waar het regelmatig regent en de regen de hondenurine wegspoelt. In Benalmádena, gelegen aan de Costa del Sol in Zuid-Spanje, kan het weken achtereen niet regenen. Samen met de vaak hoge temperaturen zorgt dat al snel voor stankoverlast. 

Met de nieuwe regel wil de gemeente inwoners bewustmaken van het feit dat het hebben van een huisdier verantwoordelijkheden met zich meebrengt en dat ze moeten samenwerken om de straten in Benalmádena schoon te houden. Er is nog nagedacht of een belastingverhoging voor hondenbezitters die ten goede zou komen aan de gemeentelijke straatreinigingsbedrijven een optie zou zijn om het stankprobleem op te lossen. 

Voor de handhaving van de nieuwe verordening zullen politieagenten moeten surveilleren en controleren of hondenbezitters hun verantwoordelijkheid nemen. Zo niet, dan kunnen ze op de bon worden geslingerd. 

Dit vind je misschien ook leuk