Camino del Desfiladero del Tajo: nieuw icoon voor Andalusië

Hier vind je de nieuwste spectaculaire toeristische trekpleister van Andalusië

door Judith Goeree
Desfiladero del Tajo

Denk je aan Ronda, dan denk je waarschijnlijk aan het bekende beeld van de indrukwekkende brug over de kloof van de Tajo. Sinds zaterdag 13 april kunnen bezoekers over een nieuw voetpad tussen het rotsgesteente wandelen en genieten van de spectaculaire brug.

Het pittoreske stadje Ronda is beslist een mustsee voor reizigers door Andalusië. Niet alleen vanwege de ontzagwekkende brug Puente Nueve, maar ook om de schitterende ligging in het glooiende landschap en de unieke sfeer in de stad. Sinds vandaag heeft Ronda bovendien een nieuwe troef in handen: de Camino del Desfiladero del Tajo.

Via een nieuw voetpad en een loopbrug van 250 meter kun je langs de bodem van de kloof wandelen. Het wandelpad biedt een ongekend zicht op de indrukwekkende infrastructuur van de reusachtige brug. Het nieuwe pad wordt nu al ´iconisch´ genoemd. Hier zijn Hollywoodfilms opgenomen en grote advertenties gefilmd. En iedereen die Ronda bezocht heeft, weet meteen waarover je het hebt, als je het hebt over de brug.

Schitterend uitzicht vanuit nieuw perspectief

De wereldberoemde Puente Nueve kan nu door iedereen van onderaf worden bekeken. Een enorme brug die leunt tegen de achtergrond van blauwe luchten. Bezoekers kunnen de brug, dankzij de opening van de eerste fase van de Camino del Desfiladero del Tajo, nu bekijken vanuit een ander perspectief. Het traject van 250 meter begint op de Plaza María Auxiliadora en loopt via een slingerend voetpad naar de rand van de kloof, waar je wordt beloond met een schitterend uitzicht.

Waar kun je kaartjes kopen?

Vanaf zaterdag 13april is het spectaculaire nieuwe voetpad toegankelijk voor publiek. De kosten voor de route zijn 5 euro (inwoners van Ronda gratis). Kaartjes kun je kopen via de bijbehorende website. Hoewel diverse media spreken over de ´Caminito del Rey´ van Ronda, wijst he gemeentebestuur die vergelijking beslist af. Dit nieuwe pad is een nieuwe toeristische trekpleister voor het stadje. Een manier om educatie en buitensport te combineren. Uniek voor Ronda en met een eigen identiteit.

Icoon voor Ronda en Andalusië

Ronda wil de loopbrug in een tweede fase verlengen tot een totale lengte van ongeveer 750 meter. Daarmee zouden bezoekers door kunnen lopen tot de Arabische baden in de wijk Padre Jesús. Vooralsnog zal de eerste fase van dit nieuwe pad naar verwachting een van de grootste attracties van de stad worden. De Desfiladero del Tajo is bovendien niet alleen een trekpleister voor Ronda, maar ook voor Malaga en Andalusië. Aantrekkelijk voor toeristen die meer willen dan alleen zon en strand.

Lees ook: El Saltillo, het kleine broertje van de Caminito del Rey in de Axarquía

 

Dit vind je misschien ook leuk