Creatieve burgemeester van dorpje in Zaragoza biedt baan en gratis wonen aan

door admin
El Buste

Steeds meer gemeenten in Spanje komen met innovatieve voorstellen om te de leegloop te stoppen. En om nieuwe inwoners te lokken. Een van de beste tactieken is het aanbieden van zowel een baan als een plek om te wonen. De gemeente El Buste, een dorp in de provincie Zaragoza, doet nu ook mee aan deze trend.

El Buste lijdt onder een echte demografische terugval. Volgens gegevens van de Diputación de Zaragoza telde het in 2022 slechts 72 inwoners, een aantal dat zelfs lijkt te zijn gedaald. Het dorpje ligt op  77 kilometer afstand van de stad Zaragoza.

Daarom probeert de burgemeester, José Ángel Villalba, zijn dorp nieuw leven in te blazen. Hij zoekt gezinnen van buitenaf om de ontvolking te stoppen. Villalba biedt werk en huisvesting aan gezinnen aan die zich willen vestigen in El Buste. Zodat deze bijna vergeten gemeente in de provincie Zaragoza beetje bij beetje kan opleven en ontwaken uit haar lethargie.

Baan en huis in El Buste

Zoals het portaal Noticias Trabajo meldt, biedt de gemeente El Buste allerlei faciliteiten aan een gezin dat daar wil gaan wonen. Allereerst een baan met fantastische arbeidsvoorwaarden. Daarnaast ook een perfect uitgerust huis om in te wonen.

De baan bestaat uit het overnemen van de TeleClub, de dorpsbar, die momenteel op volle toeren draait. Alles wat de zaak oplevert, zonder inhouding, wordt het salaris van de nieuwe bewoners.

Ten tweede omvat dit aanbod ook een volledig gemeubileerd en ingericht huis aan zonder kosten, met maximaal vier slaapkamers. Bovendien zijn ze in El Buste zo gastvrij voor gezinnen die hier willen komen wonen dat de gemeente ook aanbiedt om de kosten voor elektriciteit, verwarming en water te betalen.

Burgemeester El Buste heeft zijn redenen

De reden voor het lanceren van dit aanbod is dat de TeleClub momenteel wordt gerund door een stel dat het dorp gaat verlaten. Een nieuw stel kan zo instappen. De bar is voorzien van alle comfort, moderne faciliteiten en zelfs zonnepanelen om energie te leveren.

Daarnaast zit er achter dit initiatief een heel belangrijk ander motief van de burgemeester. Dit is om nieuwe mensen aan te trekken voor de gemeente, die kinderen hebben. Die zijn nodig voor het in stand houden van het schoolvervoer.

Wie komt in aanmerking voor de baan en het huis?

Vanuit deze gemeente in Zaragoza zijn ze op zoek naar een serieus gezin dat zich in hun gemeente wil vestigen. Daarom is de enige voorwaarde dat het een gezin is met twee kinderen tussen 2 en 13 jaar oud. De selectieprocedure is al begonnen en het nieuwe stel zal in augustus hun nieuwe leven in El Buste beginnen.

Dit vind je misschien ook interessant: Spaans stel gaat viraal door droom van velen te leven 

Dit vind je misschien ook leuk