De populairste steden voor vrijgezellenfeestjes in Spanje

door admin
De populairste steden voor vrijgezellenfeestjes in Spanje

De meeste vrijgezellenfeestjes worden gehouden in (de buurt van) de woonplaats van de aanstaande bruid of bruidegom. Maar het wordt ook steeds populairder om een avondje of weekendje weg te boeken. We geven hier de meest gekozen bestemmingen waar de ‘los novios’ hun laatste avond van uitspattingen kunnen beleven.

Ibiza

Party-eiland Ibiza staat voor veel feestvierders op nummer één. Maar behalve uitgaan in één van de beroemde nachtclubs, kun je hier ook prima op het strand liggen, langs hippe marktjes struinen of – als je wat meer te besteden hebt – een chique boot huren voor een echte glamourparty.

Barcelona en Madrid

De twee grote Spaanse steden hebben natuurlijk voor ieder wat te bieden. Of je nu met zijn allen het nachtleven wilt ontdekken of meer van de culturele uitjes bent. En voor de benodigde hilariteit voor de feestvierders (en irritatie bij andere weggebruikers) is het huren van Segways of eStepts natuurlijk onontbeerlijk. Barcelona heeft als plus de ligging aan de kust. Madrid staat bekend om zijn bruisende en hier en daar ‘ruige’ nachtleven. Met name de wijken Malasaña, Chueca en Argüelles zijn populair voor vrijgezellenfeestjes.

Salamanca

Salamanca is een klassieker als het op vrijgezellenfeestjes aankomt. Deze gezellige universiteitsstad met historisch centrum dat tot werelderfgoed is benoemd, staat bekend om zijn vele kroegen en restaurants van hoge kwaliteit. Dat is een ideale combinatie voor wie eerst uitgebreid wil dineren en dan wil gaan barhoppen. Eén tip: bezoek Salamanca vooral tijdens het universitaire jaar. In de zomervakantie zijn de meeste studenten de stad uit en spreekt de overgebleven gezelligheid vooral andere type mensen aan.

Andalusië

Met zijn combinatie van zon, zee en cultuur trekt Andalusië vanzelfsprekend veel feestgangers. Voor wie van terrasjes en tapas houdt en misschien ook nog met een katerig hoofd het Alhambra wil bezoeken, is Granada de aangewezen plek. In de buurt van Málaga zijn er verschillende steden die hoog op het favorietenlijstje staan voor vrijgezellenfeestjes: het gezellige Málaga natuurlijk en daarnaast het fameuze Torremolinos, de jachthaven van Benalmádena en het mondaine Marbella.

Hier zijn vooral activiteiten populair die passen bij de kust, zoals strand- of bootfeesten en andere activiteiten op of aan het water. Buiten Málaga aan de Atlantische kust in het westen van Andalusië, zijn El Puerto de Santa María en Conil de la Frontera in trek. Vanwege de ligging aan zee is het aanbod aan activiteiten daar vergelijkbaar met dat van andere kustplaatsen.

Van de steden in het binnenland van Andalusië is vooral Sevilla een hotspot voor vrijgezellenfeestjes. In de drukke maanden april, mei, juni en oktober trekt deze stad gemiddeld maar liefst 1.000 toeristen per weekend die specifiek voor een vrijgezellenfeestje komen. In Sevilla valt natuurlijk ook van alles te doen. Feestgangers boeken hier graag een boottochtje over de Guadalquivir en een bezoek aan een flamencoshow. Ook het obligate rondritje in een gehuurde limousine is populair.

Kleinere steden: Logroño en Gijón

Sommige kleinere steden hebben ook een naam hoog te houden als het op vrijgezellenfeestjes aankomt. Gijón is zo’n stad. Deze plaats aan de noordkust staat bekend om zijn prachtige ligging, mooie strand, gezellige nachtleven en hoogstaande gastronomie. Voor veel feestende vrijgezellen een interessant alternatief.

Ook Logroño in de streek Rioja is traditioneel populair onder aanstaande echtelieden die nog eenmaal uit de band willen springen. Met name de calle Laurel, met zijn vele kroegjes en tapasbars, is altijd een magneet geweest voor vrijgezellenfeestjes. Maar inmiddels laten veel cafeetjes daar geen feestende gezelschappen meer toe vanwege de overlast.

Gemeenten nemen maatregelen

En daar wringt de schoen. Gemeenten zitten in hun maag met de populariteit van de vrijgezellenfeestjes. Enerzijds brengen ze veel geld in het laatje. Vrijgezellenfeestjes zijn een relatief goedkope vorm van toerisme die – in tegenstelling tot andere toeristische activiteiten – moeiteloos de pandemie heeft overleefd. Dat is zeer welkom in gemeenten waar andere vormen van toerisme op hun retour zijn. Maar tegelijkertijd leveren ze overlast op. Niet elke inwoner of argeloze kroegbezoeker zit er immers op te wachten om te worden ingesloten door hossende jongedames met diadeempjes van rubberen penissen op hun hoofd. Vrijgezellenfeestjes zorgen voor ordeverstoringen en klachten over geluidsoverlast en troep.

Naast Logroño zijn er inmiddels meer gemeenten die maatregelen hebben genomen. Steden als Málaga en Conil leggen forse boetes op aan feestgangers die zich te buiten gaan aan herrie of asociaal gedrag.

Sommige Spanjaarden zoeken het daarom maar buiten Spanje. Vooral Lissabon en – jawel – Amsterdam zijn ook populaire bestemmingen geworden voor Spaanse aanstaanden die nog één keer de bloemetjes buiten willen zetten.

Dit vind je misschien ook leuk