De laatste vier in de Copa del Rey

door admin

Sevilla nam het zaterdag thuis in La Liga op tegen Barcelona. Sevilla ging de wedstrijd in met de overhand. Bij eerdere confrontaties in oktober hield Barcelona thuis een gelijkspel vast, en meer recentelijk leed het team van Ronald Koeman in het Ramón Sánchez Pizjuán Stadion in Sevilla een nederlaag in de eerste etappe in de halve finale van de Copa del Rey en verloor met twee doelpunten.

Afgelopen zaterdag vulden Lionel Messi en Ousmane Dembele echter de aanvallende plaatsen in voor Barcelona en zat Griezmann de hele wedstrijd op de bank. Barcelona draaide de rollen om en won dit keer met twee doelpunten van Dembélé en Messi.

Momenteel staat FC Barca 2e in de La Liga met Sevilla op de 4e plaats. Athletico Madrid staat nog steeds op de eerste plaats, met 2 punten voorsprong en met 2 wedstrijden nog te spelen. Real Madrid staat op de 3e positie. Zowel Real Madrid als Sevilla hebben nog één wedstrijd in handen. Met slechts 7 punten verschil tussen de 1e en 4e plek in La Liga kan er nog van alles gebeuren.

Woensdag strijden Barcelona en Sevilla opnieuw in de halve finale van de 2e etappe van de Copa del Rey. Dit keer is het een thuiswedstrijd voor Barcelona in Camp Nou. Als Barcelona zich wil kwalificeren voor de finale, moet het team met meer dan 2 doelpunten verschil winnen.

De andere halve finale vindt donderdag 4 maart plaats. Dit keer speelt Levante thuis tegen Athletic Club in Valencia. De teams staan op 1-1. Als deze wedstrijd opnieuw een gelijkspel oplevert, tellen de uitdoelpunten dubbel. Bovendien, als beide teams hetzelfde puntenaantal hebben, volgt er een verlenging van 30 minuten. Is er dan nog geen winnaar, volgen er strafschoppen. Vrijdag troffen Levante en Athletic Club elkaar in La Liga, maar wederom eindigde het duel in gelijkspel (1-1).

Het volledige programma van de Copa del Rey is hier te zien.