Deze Spaanse stad bij drie beste ter wereld om te wonen na je 60e

door admin
Deze Spaanse stad bij drie beste ter wereld om te wonen na je 60e

Ook culturele en entertainmentopties en de mogelijkheid om te wandelen of het openbaar vervoer te gebruiken passeerden de revue. Uiteindelijk is de Andalusische stad Málaga door Forbes uitgeroepen tot een van de drie beste plaatsen ter wereld om te wonen na je zestigste. De stad is de enige Spaanse vertegenwoordiger in deze prestigieuze lijst. Maar wat maakt Málaga zo speciaal voor senioren?

Lees ook: Malaga, van strandvakantiebestemming tot vaste verblijfsplaats

Zonovergoten klimaat

Een van de meest verleidelijke kenmerken van Málaga is volgens Forbes het weer. “De stad biedt ongeveer 300 dagen zon per jaar,” merkt Forbes op. Voor velen die hun pensioenjaren in comfort willen doorbrengen, is dit een belangrijke troef.

Mobiliteit en veiligheid

Verplaatsen in Málaga is een fluitje van een cent. “Het openbaar vervoer is betaalbaar en de stad is goed verbonden. Bovendien is het compact en bijna volledig vlak, wat wandelen gemakkelijk maakt,” aldus het tijdschrift. Veiligheid en lage criminaliteitscijfers worden ook als pluspunten benoemd: “Persoonlijke veiligheid is hier geen zorg.”

Bruisend cultureel leven

De stad blinkt niet alleen uit in fysieke gemakken en natuurlijke schoonheid maar heeft ook een rijk cultureel aanbod. Van musea tot lokale festiviteiten, Málaga scoort hoog op de lijst van Forbes.

Betaalbaar wonen

Wat betreft woonkosten, kunnen geïnteresseerden verwachten tussen de €700 en €1.200 per maand te betalen voor gemeubileerde huurwoningen voor lange termijn. Dit is een aantrekkelijke optie voor veel gepensioneerden, en het is niet de eerste keer dat Málaga positief in de kijker loopt bij deze doelgroep. Eerder noemde het tijdschrift ‘International Living’ al de twee plaatsen Mijas en Benalmadena aan de Costa del Sol als beste om te “leven en met pensioen te gaan in het buitenland.”

Internationale concurrentie

Málaga deelt het podium van beste plaatsen ter wereld om te wonen na je 60e met Boquete in Panama en Hua Hin in Thailand. Deze twee andere steden hebben ook hun eigen unieke aantrekkingskracht, maar voor wie op zoek is naar een combinatie van mediterrane flair, moderne voorzieningen en een welkom klimaat, lijkt Málaga de perfecte plek.

Gepensioneerden in Spanje

Er wonen ongeveer 474.000 buitenlandse gepensioneerden in Spanje. Het is het populairste land in de Europese Unie om de zogenaamde ‘gouden jaren’ door te brengen. Duizenden van deze gepensioneerden kiezen voor de Costa del Sol om in alle rust hun pensioen door te brengen.Jarenlang is deze kust de favoriete plek geweest van de Britten, Duitsers, Nederlanders en andere Noord-Europeanen. 

Lees ook: Alles over golfen aan de Costa del Sol in Spanje

Dit vind je misschien ook leuk