Dit zijn de meest ‘instagrammable’ steden in Spanje tijdens de kerst

door admin
Dit zijn de meest ‘instagrammable’ steden in Spanje tijdens de kerst

Musement, een online platform waar activiteiten en tripjes geboekt kunnen worden in vele steden over de hele wereld, heeft Instagram ingezet om erachter te komen welke plekken in Spanje het meest geliefd zijn rond de kerstperiode. En dat resulteert in de volgende top 10:

Madrid (65.000 vermeldingen op Instagram)

De Spaanse hoofdstad staat bovenaan de lijst van populairste steden in Spanje tijdens de kerst. Foto’s van de reusachtige kerstboom op de Plaza de España en de immens grote verlichte kerstbal op de Calle Alcalá worden het meest gepost. Voor de echte kerstfanaten maakt de speciale kerstbus (Naviluz) een rondrit van 50 minuten door de mooi versierde straten van Madrid.

Vigo (17.497 vermeldingen op Instagram)

De laatste jaren is Vigo enorm populair tijdens de kerst. Onder meer de ruim 35 meter hoge kerstboom op de Porta do Sol, het reuzenrad in de Alameda, het verlichte kasteel in Policarpo Sanz en de sneeuwpop in García Barbón zorgen voor veel views op Instagram.

Sevilla (14.959 vermeldingen op Instagram)

Deze stad in Zuid-Spanje is altijd al populair, maar tijdens kerst nog een beetje meer. De kraampjes en lichtjes van de Feria del Belén, het winterpark Sevilla on Ice en het kerstcircus zorgen voor veel plezier onder de jongere Spanjaarden, maar zeer zeker ook op Instagram.

Barcelona (9.293 vermeldingen op Instagram)

Vanuit de welbekende toeristenbus is in totaal 4 kilometer aan lichtjes te zien door de stad. Vooral de verlichte sterren en ontwerpen aan de Passeig de Gràcia trekken dit jaar veel aandacht. Ook de verlichting op de torens van de Sagrada Familia is dit jaar echt een blikvanger.

Valencia (8.927 vermeldingen op Instagram)

Het Plaza del Ayuntamiento staat dit jaar centraal door de prachtig verlichte kerstboom en een heuse schaatsbaan. Ook wordt er dagelijks een video geprojecteerd op het gemeentehuis. De kerststal op het Plaza de la Reina en de kerstmarkt in de Ciudad de las Artes y las Ciencias zorgen voor veel views op ‘the gram’.

Málaga (8.244 vermeldingen op Instagram)

De beroemde Calle Larios vormt opnieuw het middelpunt van Málaga tijdens kerst. Ook komen foto’s en video’s van de nieuwe licht- en geluidsshow Ángeles Celestiales veel langs op Insta. Op de tijdlijn van Málaga verschijnen er talloze beelden van kerstachtige highlights waaronder de lichtshow met drones op het Plaza de la Marina, de kerststal op de binnenplaats van het stadshuis en de video die wordt afgespeeld op de toren van de kathedraal.

Murcia (6.468 vermeldingen op Instagram)

Ondanks het feit dat er geen grote kerstboom op de Plaza Circular staat, genieten mensen volop van de 70 andere middelgrote kerstbomen die door de wijken van Murcia staan verspreid. Op het plein van La Fica is dit jaar wel de kerstmarkt met een magisch winterwonderland te bezoeken met meer dan 30 attracties, een ijsbaan en een kerstmarkt.

Zaragoza (6.284 vermeldingen op Instagram)

Na twee jaar pandemie vormt het Plaza del Pilar weer het middelpunt van deze kerststad. Een monumentale kerststal van ruim 1.000 vierkante meter, een schaatsbaan, een rodelbaan en een kerstmannendorp zijn attracties die uitzonderlijk vaak terugkomen op Instagram als je scrolt door de foto’s in Zaragoza. Ook de bijzondere 22-meter hoge kerstboom op het Plaza Basilio Paraíso komt veelvuldig langs op de tijdlijn.

Granada (4.276 vermeldingen op Instagram)

Deze stad ziet er in de wintermaanden nog mooier uit dus het is niet verwonderlijk dat Granada de top 10 van deze ranglijst heeft gehaald. Het Plaza del Carmen is een van de meest bezochte plekken vanwege de prachtige lichtkoepel met 3D ballen en de licht- en geluidshow die twee keer per dag te zien is. Bij de Fuente de las Batallas is een 3D kerstboom van zo’n 20 meter te bewonderen en op de Avenida Constitución kun je zelfs door verlichte kerstballen lopen.

Alicante (3.806 vermeldingen op Instagram)

Ook deze stad neemt kerst heel serieus met in totaal 2,6 miljoen lichtjes die de straten van Alicante mooier maken. Ook de kegelvormige boom van 18 meter op het Plaza del Ayuntamiento wordt vaak op de foto gezet. Aan het begin van de Paseo de la Explanada is een 12 meter hoge kerstbal te bewonderen inclusief licht- en geluidsshow.

Dit vind je misschien ook leuk