De nummer een en twee voorverpakte tortilla de patatas uit de Spaanse supermarkt

door admin
Tortilla de patatas

Het is geen geheim: de Spaanse tortilla de patatas is een van de bekendste producten uit de Spaanse keuken. Een gerecht dat niet mag ontbreken in de dagelijkse voeding van een Spanjaard. En wie voor gemak kiest, koopt de tortilla kant en klaar in de supermarkt.

De magie van dit gerecht zit ‘m in de bereiding. Hoe bereid je de aardappels, en voeg je ui toe? Veel consumenten kiezen voor de kant-en-klare optie uit de supermarkt. OCU heeft de kwaliteit onderzocht en een ranglijst gepubliceerd van de beste tortilla de patatas uit de supermarkt. Daarbij keek de organisatie niet alleen naar smaak, maar ook naar het vetgehalte van de verschillende merken. En naar het suiker- en zoutgehalte, om te bepalen hoe gezond deze kant-en-klare producten zijn.

15 merken  onderzocht

Het onderzoek richtte zich op meer dan 15 merken tortilla’s die in supermarkten verkrijgbaar zijn. De eerste conclusies van de analyse benadrukken dat het gebruik van kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen nodig zijn. Om de tortilla te kunnen bewaren en om de uniforme textuur te behouden.

De meeste geanalyseerde producten hebben geen hoog vetgehalte. En bevatten geen significante hoeveelheid suikers of zout. Daarmee hebben ze een goede energiewaarde en kunnen ze als gezond worden beschouwd. De experts vermelden ook dat bereide tortilla’s over het algemeen weinig smeuïg zijn. Het merk met het hoogste zoutgehalte was Fuentetaja, met 1,3%. De tortilla die opviel door het lagere caloriegehalte was die van de Aldi met scharreleieren en gekarameliseerde uien.

De twee beste tortillas de patatas

  • La Cocina de Senén: volgens de OCU is deze tortilla anders is dan de rest. Omdat het een bevroren product is, moet hij in de pan moet worden opgewarmd. Dat maakt hem sappig en geeft een aangename textuur.
  • De tortilla van de Aldi. Een goede tweede, gemaakt van scharreleieren. HIj heeft een prima voedingsindex, en valt op door het vleugje gekarameliseerde ui. Bovendien is deze aardappelomelet ook nog eens erg goedkoop.

Dit vind je misschien ook interessant: Wat is het verhaal achter de Spaanse tortilla de patatas 

Dit vind je misschien ook leuk