Drie Spaanse steden bovenaan in Expat City Ranking 2023

door admin
Drie Spaanse steden bovenaan in Expat City Ranking 2023

Drie Spaanse steden worden door expats wereldwijd geprezen om hun leefbaarheid, vriendelijkheid en betaalbaarheid. Dat blijkt uit de Expat City Ranking 2023 van de netwerkorganisatie Internations, die wereldwijd actief is in 400 steden.

De Expat City Ranking is gebaseerd op de jaarlijkse Expat Insider-enquête van InterNations. Deze enquête, waaraan in 2023 12.065 expats deelnamen, biedt inzicht in vijf belangrijke aspecten van expatleven: kwaliteit van leven, gemak van settelen, werken in het buitenland, persoonlijke financiën, en essentiële expatbehoeften.

Top drie is Spaans

In de Expat City Ranking van 2023, uitgevoerd door InterNations, staan de Spaanse steden Málaga, Alicante en Valencia respectievelijk op de eerste, tweede en derde plaats. Deze steden worden door expats wereldwijd geprezen om hun leefbaarheid, vriendelijkheid en betaalbaarheid.

Málaga: Vriendelijk en betaalbaar

Málaga, op de eerste plaats, blinkt uit in lokale vriendelijkheid en betaalbaarheid. De stad wordt geprezen voor haar klimaat, natuurlijke omgeving, en recreatiemogelijkheden. Ook scoort Málaga hoog op het gebied van werkleven-balans en betaalbare woningen.

Alicante: Uitblinker in gastvrijheid

Alicante, op de tweede plaats, wordt vooral gewaardeerd om zijn gastvrije cultuur en uitstekende sociale leven. De stad scoort hoog in de index voor ‘gemakkelijk settelen’, met name dankzij de vriendelijkheid van de inwoners en de betaalbaarheid van woningen.

Valencia: Beste in gezondheidszorg

Valencia, op de derde plek, staat bekend om zijn uitstekende gezondheidszorg en recreatieve mogelijkheden. De stad scoort hoog op het gebied van betaalbaarheid van gezondheidszorg en vervoer, en wordt gewaardeerd om haar vriendelijke cultuur en sociale leven.

Vorig jaar stonden de Spaanse steden Valencia op 1 en Madrid op 5. Malaga en Alicante kwamen nog niet voor in de top 10. Weer een jaar eerder, in 2021 stond Malaga op nummer 2 en Madrid op nummer 10.

Andere topsteden voor expats

Andere steden die goed scoren in de ranking van Internations zijn Ras Al Khaimah, Abu Dhabi, Madrid, Mexico-Stad, Kuala Lumpur, Bangkok en Muscat. Deze steden worden erkend voor hun kwaliteit van leven, werkmogelijkheden, en gemeenschapszin.

Minder gewaardeerde steden voor expats

Aan de andere kant van het spectrum bevinden zich steden zoals Milaan, Rome, Vancouver, Hamburg, Berlijn, Dublin, Istanboel, Londen, Parijs en Seoul. Deze steden scoren minder goed bij expats, voornamelijk vanwege de lagere kwaliteit van leven en slechte werkomstandigheden.

Dit vind je misschien ook leuk