Gevreesde scenario rond vermiste zusjes Tenerife lijkt uit te komen

door admin
Gevreesde scenario rond vermiste zusjes Tenerife lijkt uit te komen

Het levenloze lichaam van de zesjarige Olivia, een van de zusjes die eind april door haar vader werd ontvoerd op Tenerife, is op de zeebodem gevonden. Donderdagavond zou de Guardia Civil ook zicht hebben op het lichaam van de vader en dochter Anna.

Vader Tomás Gimeno (37) ontvoerde op 27 april zijn twee dochters nadat hij de moeder van de meisjes, Beatriz Zimmerman, via de telefoon had verteld dat zij ze nooit meer zou zien. Spaanse politiediensten en onderzoekseenheden zoeken al wekenlang rondom de woonplaats van de vader op Tenerife, maar vooral op zee.

Vader bracht tassen aan boord van zijn boot op Tenerife

Reden daarvoor was dat de vader de meisjes waarschijnlijk mee had genomen op zijn boot. Op camerabeelden van de haven van Santa Cruz de Tenerife was Gimeno op 27 april te zien terwijl hij diverse tassen aan boord van de boot bracht. Hierna ontbrak elk spoor. De vader werd echter niet samen met de meisjes op de camerabeelden gezien.

Sonarboot detecteert sporttassen op 1 km diepte

Eind mei werd een speciale sonarboot ingezet die vreemde voorwerpen op vele kilometers diepte van de zee kan detecteren. Het was donderdag dan ook deze boot die twee sporttassen vond op zo’n 1.000 meter diepte. Deze waren vastgemaakt aan het anker van de boot van vader Tomás.

De boot dreef op bijna 2 kilometer van de haven van Güimar op Tenerife. In een van de sporttassen trof de politie het lichaam van de zesjarige Olivia aan. De andere sporttas bleek leeg. 

Guardia Civil zou lichaam vader en jongste zusje ook hebben gevonden

Donderdag aan het eind van de dag lieten bronnen vanuit de Guardia Civil weten dat ze ook zicht zouden hebben op de lichamen van vader Tomás en het jongste zusje, de 1-jarige Anna. Hun lichamen zouden zich vlakbij de plek bevinden waar het lichaam van de oudste dochter Olivia werd aangetroffen. Dit nieuws is echter nog niet officieel bevestigd.

Moeder ontvoerde meisjes gebroken

Vlak na de vondst van het lichaam van een kind in zee, werd de moeder van de meisjes op de hoogte gebracht. Een paar uur later werd door de forensische dienst bevestigd dat het gaat om Olivia. De Spaanse nieuwssite Malagahoy.es schreef donderdag dat Beatriz nooit de hoop heeft opgegeven en dat ze er heilig in geloofde dat haar ex-partner de meisjes had meegenomen naar een ander land.

Spaanse premier betuigt medeleven aan moeder

De premier van Spanje betuigde gisteren op Twitter zijn medeleven aan moeder Beatriz: “Ik kan me de pijn van de moeder van Anna en Olivia niet voorstellen na het vernemen van dit verschrikkelijke nieuws. Mijn warmte en liefde en die van mijn gezin gaan uit naar Beatriz en haar naasten.”

Dit vind je misschien ook leuk