Google Doodle eerbetoon aan de Picos de Europa in Spanje

door admin
Google Doodle eerbetoon aan de Picos de Europa in Spanje

Het detail blijft niet onopgemerkt. De meestgebruikte zoekmachine ter wereld heeft het treinstation van Bulnes afgebeeld in de tweede ‘G’ van het Google Doodle kunstwerk van zondag 17 september. In de eerste ‘G’ is de Cantabrische gems te zien, de ongeschreven mascotte van het berggebied. Standbeelden van deze berggeit versieren wandelrouteborden en accommodaties door het hele gebied. In de uitvergrote ‘O’ zijn de typische pieken van de Picos afgebeeld.

Miljoenen bezoekers

Met zijn uitgestrekte weiden, kristalheldere meren, indrukwekkende bergketens met kloven en watervallen trekt het Nationaal Park Picos de Europa jaarlijks miljoenen bezoekers. Het park is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een broedplaats voor biodiversiteit. Verspreid over 67.127 hectare vinden beschermde diersoorten zoals baardgieren, bruine beren en Iberische wolven een veilige thuishaven.

Maar dat is niet alles. Voor liefhebbers van flora is Picos de Europa een waar paradijs met meer dan 40 orchideeënsoorten en zeldzame planten zoals de pulsatilla rubra, bekend om zijn levendige rode bloemblaadjes met gouden gele meeldraden.

UNESCO Biosfeerreservaat

In 2003 kende UNESCO de status van Biosfeerreservaat toe aan het park, waardoor het een centrum voor wetenschappelijk onderzoek werd. Bijna een decennium later breidde Spanje de grenzen van het park uit tot de huidige omvang. Dit markeert de erkenning van het belang van het behoud en de bescherming van deze natuurlijke schat.

Een blijvende herinnering aan natuurbehoud

Van alle natuurwonderen in Spanje is Picos de Europa er een die ons erop wijst waarom we ons best moeten doen om deze te beschermen. De succesvolle installering van de Bulnes-kabelbaan, nu een toeristische trekpleister, toont de balans tussen menselijke innovatie en natuurlijke schoonheid, aldus Google in de uitleg waarom het bedrijf koos voor deze Doodle vandaag. 

Lees ook: ’s Werelds duurste kaas komt uit de Picos de Europa

Dit vind je misschien ook leuk