Gran Canaria dreigt met sloopkogel voor commerciële centra in Playa del Inglés

door admin
Gran Canaria dreigt met sloopkogel voor commerciële centra in Playa del Inglés

Minister Álamo van Toerisme laat een juridisch rapport opstellen waarin de opties worden geschetst die de Canarische regering heeft om hervormingen te eisen van de eigenaren van de commerciële centra. Een van de winkelcentra waarnaar Álamo verwijst is ‘Metro’. Dit verkeert reeds in vergaande staat van verval en moet worden gesloopt. Twee andere zijn ‘Plaza’ en ‘Kasbah’, alledrie gelegen in Playa del Inglés (Maspalomas). De centra liggen allemaal in hetzelfde gebied dat vooral nachtelijk entertainment biedt en waar bovendien veel incidenten plaatsvinden.

Een ander voorbeeld is ‘Anexo II’ eveneens in Playa del Ingles: “Die etablissementen zijn verouderd. Ze genereren niet alleen geen welvaart meer, ze drukken ook op onze toeristische bestemming […] in sommige gevallen zullen ze moeten verdwijnen. Het maakt niet uit of ze er zijn. Ze bevinden zich in een vervallen staat’, bevestigde Álamo tijdens een intierview met Atlantico Hoy. 

Onderzoek

“Dat rapport gaat zeggen of we een nieuw winkelcentrum moeten bouwen, het gebruik ervan moeten veranderen, of het een facelift moeten krijgen of dat ze gewoon niet passen op de plek waar ze nu zijn. Om concurrerend te zijn, moet je weten hoe je het commerciële aanbod goed kunt verdelen”, legt Álamo uit. Hij verwijst naar het juridische onderzoek dat hij nog in oktober hoopt te ontvangen. Hierin zal gekeken worden naar de toestand van de winkelcentra en de bevoegdheden van de regionale regering om het aanbod van vrijetijdsbesteding en commercie in het gebied te wijzigen. 

Getroffen ondernemers vragen om hulp 

De Federatie van horeca- en toerismeondernemers van Las Palmas (FEHT) waar de gedupeerde vrijetijdscentra onder vallen, eist al jaren de wijziging van de wet op de renovatie en modernisering van het toerisme van de Canarische Eilanden (LRMTC). Daarmee willen ze ervoor zorgen dat de sector zelf stimlansen krijgt voor de vernieuwing van hun etablissementen en “op deze manier investeringen aantrekkelijker te kunnen maken voor de ondernemers in de centra. 

Dit vind je misschien ook leuk