Gran Canaria krijgt zijn eigen Siam Park

door admin
Gran Canaria krijgt zijn eigen Siam Park

Siam Park Gran Canaria wordt toegevoegd aan het toeristische aanbod op het eiland. Het krijgt een hotel met 300 kamers en komt te liggen in het zuiden van Gran Canaria, dicht bij Playa del Inglés en Maspalomas. Vicevoorzitter Christoph Kiessling van Grupo Loro Parque benadrukte dat het doel van het nieuwe Siam Park is om een “mooi, indrukwekkend en prachtig” park te creëren dat de bezoekers het gevoel geeft avonturier Indiana Jones te zijn.

De faciliteiten strekken zich uit over een kilometer in de gemeente San Bartolomé de Tirajana. Het park zal de bezoekers daar onderdompelen in een authentieke Thaise ambiance, compleet met exotische architecturale elementen die zijn ontworpen en vervaardigd in Thailand met inheems hout.

Lees ook: Gigantisch project a la Eurovegas in het Siberië van Spanje

Er komen een breed strand met wit zand, VIP-zones met jacuzzi’s en een spectaculaire glijbaan genaamd ‘Arbol de la Vida’ (Boom van het Leven). Deze kunstmatige boom, de grootste ter wereld, zal dienen als een opwindende glijbaan die vanuit de stam van de boom vertrekt.

Bezoekers kunnen verder ook genieten van de Snorkeling River, waar ze kunnen snorkelen langs een rivier met prachtige vissen en ondergrondse ruïnes, cenotes en koraalgebieden kunnen verkennen.

‘Siam Nights’

Het nieuwe park zal ook avondopeningen organiseren onder de naam “Siam Nights”. Tijdens deze avondsessies kunnen bezoekers genieten van een levendige sfeer met muziek, vuurwerk, vlammenwerpers en laserspellen. Zo komt Grupo Lore Park tegemoet aan de vraag naar nachtelijk entertainment onder zowel de lokale bevolking als jonge toeristen. 

Aanpakken van tekort aan vrijetijdsmogelijkheden

Met de bouw van het Siam Park Gran Canaria hoopt Grupo Loro Parque het “tekort aan vrijetijdsbestedingen” in Playa del Inglés aan te pakken en een wereldklasse attractie naar Gran Canaria te brengen. Dankzij de ervaring en het succes van Siam Park Tenerife belooft het nieuwe park nog indrukwekkender, innovatiever en unieker te worden. 

Lees ook: Waterpark Tenerife is beste ter wereld

Dit vind je misschien ook leuk