Groeiend aantal Amerikanen in Spanje positief voor huizenmarkt

door admin
Groeiend aantal Amerikanen in Spanje positief voor huizenmarkt

Uit een rapport van de Algemene Raad van Notarissen in Spanje blijkt dat het aantal Amerikanen dat in Spanje woont tussen 2019 en 2021 met 13% is gegroeid. Het zijn Amerikanen die zich voor langere tijd in Spanje vestigen, zowel digitale nomaden die in het buitenland werken of om na hun pensionering van een nieuw leven te genieten.

De huizenverkopen in Spanje aan Amerikanen groeiden nog meer. Tussen de eerste helft van 2019 en de eerste helft van 2022 ging het om een stijging van liefst 88%, zo blijkt uit hetzelfde rapport van de notarissen.

Amerikanen geven na Denen meeste uit aan een huis

Na de Denen zijn de Amerikanen de expatgroep die het meeste uitgeven als ze een huis kopen in Spanje, tot 2.837 euro, of $ 3.119, per vierkante meter. Bovendien werden de huizenprijzen die in dezelfde periode het meest stegen, volgens het rapport betaald door Amerikanen.

Stedelijke gebieden 

Volgens Alex Ingrim, particuliere vermogensbeheerder en senior beleggingsanalist bij Chase Buchanan, zijn Amerikaanse kopers vooral geïnteresseerd in stedelijke gebieden als Madrid. Deze steden bieden werkgelegenheid en voorzieningen die mensen van over de hele wereld aantrekken.

Groeiende interesse voor Valencia

Hoewel de zuidelijke kuststreek van Andalusië altijd populair is geweest onder Amerikanen, is er ook een groeiende belangstelling voor de stad Valencia. Valencia is een stedelijk gebied aan de Middellandse Zeekust met een grote expatgemeenschap, waaronder veel Amerikanen.

Visa voor expats

Dat Spanje verschillende soorten visa voor buitenlanders biedt, kan niet-EU-ingezetenen over de streep trekken bij hun besluit naar Europa te vertrekken. Het visum voor digitale nomaden maakt het voor internationale telewerkers gemakkelijker om naar Spanje te verhuizen en er te werken.

Het gouden visum is beschikbaar voor diegenen die een woning kopen voor meer dan 500.000 euro en biedt de mogelijkheid om te wonen, werken en genieten van extra rechten in Spanje.

Niet-lucratieve visa zijn bedoeld voor gepensioneerden of personen die niet meer werken en afhankelijk zijn van een passief inkomen.

Dit vind je misschien ook leuk