Groen licht voor grootste filmstudio van Europa op Gran Canaria

door admin
Groen licht voor grootste filmstudio van Europa op Gran Canaria

Het project, geïnitieerd door de Newport Group en Lopesan, heeft als doel het grootste audiovisuele en technologische centrum van Zuid-Europa te worden. Met een oppervlakte van 100.000 vierkante meter zullen hier volledige filmopnames en audiovisuele producties van begin tot eind mogelijk zijn.

Canarias7 schrijft dat het project omvat ook een technologisch recreatiepark met meeslepende ervaringen om het toeristische aanbod van het eiland completer te maken. Bovendien zal Dreamland Studios Canarios zich bezighouden met de creatie van videogames en de oprichting van een opleidingscentrum voor banen in de bloeiende audiovisuele sector.

Grootste filmstudio van Europa

De faciliteiten van Dreamland Studios Canarios zijn indrukwekkend. Het project zal beschikken over de grootste filmstudio van Europa, met een oppervlakte van maar liefst 6.000 vierkante meter. Daarnaast komt er een secundaire filmstudio van 2.500 vierkante meter en zelfs een aquatische studio van 1.600 vierkante meter, speciaal ontworpen voor het filmen van complexe scènes op volle zee of in diepe wateren.

Het gebouw voor productie en postproductie zal state-of-the-art technologieën huisvesten, inclusief mogelijkheden voor 2D, 3D en speciale effecten. Bovendien zal er een onderzoeks- en ontwikkelingslaboratorium zijn om innovatie te stimuleren binnen de audiovisuele sector.

Milieueffectbeoordeling

De overeenkomst omvat de indiening van het dossier bij het Milieuorgaan van Gran Canaria voor een milieueffectbeoordeling. Pas daarna worden de procedures voor openbare informatie, het horen van grondeigenaren en rapportage van de eilands- en gemeentelijke administratie geopend. 

Werkgelegenheid

Het project wordt geprezen om zijn potentiële bijdrage aan de economische diversificatie van Gran Canaria en de creatie van werkgelegenheid. Met een geplande investering van 140 miljoen euro en een verwachte bouwperiode van drie tot vier jaar, belooft Dreamland Studios Canarios een motor te worden voor economische groei op het eiland.

238 banen

Dreamland Studios Canarios heeft alles in huis om zijn status van insulair belang te rechtvaardigen. Het project heeft alle vereiste documentatie om deze status te verkrijgen. Bovendien heeft het positieve feedback ontvangen van het gemeentebestuur van Telde. Eenmaal operationeel zal het project naar verwachting een zesde deel van de terreinen van de club El Cortijo de San Ignacio in beslag nemen en maar liefst 328 banen creëren.

Belangrijke speler op gebied van audiovisuele producties

In het licht van deze ontwikkelingen lijkt het erop dat Gran Canaria binnenkort een belangrijke speler zal worden op het gebied van audiovisuele producties. Het project zal niet alleen een economische impuls geven aan het eiland, maar ook nieuwe kansen bieden voor werkgelegenheid en innovatie binnen de audiovisuele sector. 

Lees ook: Het Siberië van Spanje krijgt eerste ‘slimme stad’ van Europa

Dit vind je misschien ook leuk