Groot nieuw winkelcentrum voor Benidorm

door admin
Groot nieuw winkelcentrum voor Benidorm

De Franse multinational Unibail-Rodamco, gespecialiseerd in de aanleg en het beheer van deze commerciële oppervlakten, gaat een gigant bouwen van 58.000 m².

Maatschappelijk verantwoord

Het project zal naar verwachting worden uitgevoerd door de architecten Aranguren y Gallegos en zal worden ontworpen volgens de richtlijnen die zijn opgenomen in ‘Better Places 2030’. Dat is het maatschappelijk verantwoord ondernemen-plan van het bedrijf. Het idee is om vóór 2030 de vervuilende uitstoot van al zijn winkelcentra te halveren.

Nieuwe vrijetijdsbesteding

Zoals gerapporteerd door El Español, zal het nieuwe winkelcentrum in Benidorm eindelijk de bewoners en de half miljoen toeristen die de stad in de zomer verwelkomt, een groot gebied bieden om te winkelen, restaurants te bezoeken, naar de bioscoop te gaan en boodschappen te doen in een hypermarkt. Daarnaast zijn er nog andere vrijetijdsactiviteiten.

De deadlines voor de voltooiing van het project zijn nog niet helemaal duidelijk. De gemeenteraad heeft pas onlangs de aanleg van de toegangswegen tot het industrie- en bedrijventerrein aanbesteed voor 18 miljoen euro.

Het bedrijf Tecnología de la Construcción y Obras Públicas SA (Tecopsa) zal binnenkort met de werken beginnen en de uitvoeringsperiode is gepland voor de komende 12 maanden.

2.000 directe banen

Geschat wordt dat de ontwikkeling van het industrie- en bedrijventerrein zal leiden tot het creëren van meer dan 2.000 directe banen en evenveel indirecte banen.

Dit vind je misschien ook leuk