Grote manifestatie op zondag in Barcelona tegen Amnestie

door admin
Grote manifestatie op zondag in Barcelona tegen Amnestie

Het evenement wordt gezien als een vervolg op de grootste anti-onafhankelijkheidsdemonstratie ooit in Barcelona, die op 8 oktober 2017 plaatsvond. 

De demonstratie komt op een gevoelig moment, aangezien de Spaanse socialisten in het midden van onderhandelingen zijn over een mogelijke amnestie voor de leiders van het Catalaanse onafhankelijkheidsproces. Dit kan een potentiële investituur van de Spaanse premier Pedro Sánchez mogelijk maken. SCC en andere groeperingen die betrokken zijn bij het evenement, willen hun ongenoegen uiten over de huidige gang van zaken.

Het tijdschema en de route

De mars begint om 12.00 uur vanaf de kruising van Paseo de Gracia en Calle Provenza, vlakbij het beroemde gebouw van Gaudí, La Pedrera. Dit is de traditionele ontmoetingsplaats voor demonstraties die pleiten voor de eenheid van Spanje en de Spaanse Grondwet.

Sprekers en aanwezigen

Een podium zal worden opgesteld tussen Gran Vía en Paseo de Gracia. Elda Mata, de president van SCC, en Álex Ramos, de vicepresident, hebben aangekondigd dat Francisco Vázquez, de voormalige socialistische burgemeester van La Coruña, en Teresa Freixes, hoogleraar Constitutioneel Recht, de hoofdsprekers zullen zijn. Opmerkelijk is dat er geen actieve politici zullen spreken tijdens het evenement.
Prominente politieke figuren zoals Alberto Núñez Feijóo, Isabel Díaz Ayuso en Cayetana Álvarez de Toledo hebben hun aanwezigheid al bevestigd. Ook de partij Vox heeft zijn steun voor het evenement uitgesproken.

Verkeersstremmingen en extra treindiensten

Deelnemers komen niet alleen uit Barcelona maar ook uit andere Spaanse steden zoals Girona, Tarragona, Navarra, Valencia en Madrid. SCC heeft Renfe gevraagd om extra treindiensten aan te bieden vanuit Zaragoza, Madrid en Valencia om aan de verwachte grote vraag te kunnen voldoen.

De demonstratie van zondag belooft volgens de krant El Confidencial een kritiek moment te zijn in de aanhoudende discussie over de Catalaanse onafhankelijkheid en de nationale Spaanse politiek. 

Dit vind je misschien ook leuk