Haal de mediterrane sferen in huis met deze zeevruchtensoep van expats in Spanje

door admin
zeevruchtensoep

en in Spanje biedt een rijk palet aan culinaire genoegens, vooral voor liefhebbers van zeevruchten. Ben je niet in Spanje, maar verlang je naar een vleugje van de Middellandse Zee in je eigen keuken, dan is deze traditionele zeevruchtensoep een perfecte keuze.

Het is het favoriete gerecht om te maken van de echtgenoot van een van onze redacteuren en hoewel het geen goedkoop gerecht is, zit het boordevol lekkernijen. Je kunt ook een grote hoeveelheid maken voor meerdere dagen. Hier geven we je het recept van deze heerlijke mediterrane zeevruchtensoep.

Ingrediënten:

Zeevruchtenbouillon: Verkrijgbaar in de meeste supermarkten en viswinkels in glazen potten. Als het niet beschikbaar is, werkt gewone vis- of kippenbouillon (caldo) ook prima.

Groenten: Kies voor verse groenten die passen bij het seizoen. Altijd lekker zijn:

  • aardappelen
  • wortelen
  • selderij
  • uien
  • knoflook

Kruiden: Verse peterselie en koriander zijn uitstekende toevoegingen.

Tomaten: Gebruik gehakte verse tomaten en een beetje ’tomate frito’ (tomatenpuree, maar niet de geconcentreerde).

Witte wijn: Een royale scheut om de smaak te verrijken.

Zeevruchten: Gebruik je favorieten. Een bevroren soep/paellamix is een goede basis. Veel van de volgende extra suggesties zijn verkrijgbaar in alle Spaanse supermarkten in het diepvriesvak. Maar ook sommige versafdelingen hebben vissoeppaketten. Verdere suggesties:

  • Grote ongekookte langoustines (koningsgarnalen)
  • Een groot stuk roodbaarsfilet (rosada) of kabeljauwfilet, in stukken gesneden
  • Mosselen (in of uit de schelp)
  • Zalm

Kruiden: Zout, peper en eventueel chilivlokken naar smaak voor een oppepper.

Voorbereiding:

  1. Ontdooi zonodig de vis en zeevruchten en maak ze schoon: Pel en maak de langoustines schoon, verwijder de koppen en staarten (de koppen kunnen worden bewaard voor een ander gerecht, zoals pil pil). Schrob en maak de mosselen schoon indien nodig. Snijd alle vis in stukken van vergelijkbare grootte.
  2. Bereid groenten: Schil en snijd de groenten. Hak de uien en knoflook fijn.

Bereiding:

Groenten Sauteren: Verhit olijfolie in een grote pan. Voeg de gehakte uien en knoflook toe, sauteer tot ze zacht zijn. Dan is het de beurt aan de kleine stukjes wortel ¡en kook nog een paar minuten. Vervolgens voeg je de andere groenten toe (behalve aardappelen en tomaten) en laat ze een paar minuten sudderen.

Zeevruchten en vloeistoffen toevoegen: Voeg de visstukken toe aan de pan. Giet de bouillon, witte wijn, tomate frito en gehakte tomaten erbij.

Aardappelen toevoegen: Schil en snijd de aardappelen in grote stukken en voeg ze toe aan de soep (deze zullen uit elkaar vallen tijdens het koken van de soep).

Laten sudderen: Verhit de soep tot een middelmatige temperatuur, zodat er wat lucht uit de pan kan ontsnappen. Zodra de soep kookt, zet dan het vuur lager en laat het geheel 30-40 minuten sudderen. Roer af en toe en controleer de kruiden, voeg zout, peper en chilivlokken naar smaak toe.

Serveersuggestie:

Serveer deze stevige soep met knapperig brood en pittige groene ingelegde pepers uit een glazen pot voor een authentieke mediterrane touch.

Lees ook: Welk Spaans gerecht hoort bij de meest gezochte recepten op internet?

Dit vind je misschien ook leuk