Het klimaat aan de Costa Blanca – een overzicht

door admin
Het klimaat aan de Costa Blanca – een overzicht

De Costa Blanca is een populaire toeristische bestemming in Spanje en dit komt mede dankzij het aangename klimaat. Dat wordt gekenmerkt door warme, droge zomers en milde winters. Hierdoor is de Costa Blanca een ideale plek om het hele jaar door te verblijven.

In dit artikel geven we een overzicht van het klimaat aan de Costa Blanca.

 

Temperatuur

 

De Costa Blanca heeft een gemiddelde jaarlijkse temperatuur van 18,4 graden Celsius. In de zomermaanden juni, juli en augustus is het gemiddelde dagtemperatuur 27 graden Celsius. In de wintermaanden december, januari en februari is het gemiddelde dagtemperatuur 10 graden Celsius. Het kan ‘s winters wel eens vriezen, maar dat gebeurt zelden en dan slechts in hoger gelegen gebieden en voor korte tijd.

 

Weer

 

Het weer aan de Costa Blanca is erg aangenaam. In de zomer is het droog en zonnig, met weinig kans op regen. In de winter is het ook droog, maar kan het wel eens bewolkt zijn. Er is echter weinig kans op regen in de winter. Kortom, het weer aan de Costa Blanca is erg aangenaam, zowel in de zomer als in de winter.

 

Reizen naar de Costa Blanca

 

Het is het beste om de Costa Blanca te bezoeken in de maanden mei, juni, september of oktober. In deze maanden is het namelijk niet te warm en is er nog steeds veel zon. Ook is het in deze maanden rustiger aan de Costa Blanca, waardoor je meer kans hebt om een plekje op het strand te bemachtigen. 

Zoals je je wel kunt voorstellen heeft het aangename klimaat ervoor gezorgd dat er inmiddels heel wat Nederlanders en Belgen hun thuisland hebben verlaten voor één van de zonovergoten steden of dorpen aan de Costa Blanca. Hoewel sommigen een huis kopen aan de Costa Blanca, kiezen er ook veel mensen voor om eerst te huren. Op deze manier blijft er namelijk meer tijd over om écht op zoek te gaan naar de woning waar ze altijd al van hebben gedroomd.

Dit vind je misschien ook leuk