Hoe maak je zelf hét zomerdrankje van de Spaanse oostkust?

door admin
Hoe maak je zelf hét zomerdrankje van de Spaanse oostkust?

Bij Spaanse cocktails zul je in eerste instantie denken aan sangria, maar heb je wel eens gehoord van Agua de Valencia? Zoals de naam al doet vermoeden, is Valencia-water een cocktail met een mediterrane spirit en wordt veel gedronken in de stad Valencia en omgeving.

De oorsprong van dit drankje gaat terug tot 1959, toen een groep Baskische reizigers het beu was om altijd naar “Agua de Bilbao” te vragen in een Valenciaanse bar of restaurant. Ze daagden de eigenaar van de bar uit om hen iets nieuws aan te bieden. Hij gebruikte al zijn vindingrijkheid om hen een voorproefje te geven van “Agua de Valencia”. Op dat moment wist hij nog niet dat zijn creatie de sterrendrank zou worden tijdens feestavonden vanaf de jaren 70 tot aan vandaag.

Deze cocktail is bij uitstek geschikt om zwoele zomeravonden op te frissen.

Benodigdheden voor anderhalve liter Agua de Valencia:

  • 500 ml vers geperst sinaasappelsap
  • 500 ml cava (als het brut is, krijg je een meer bittere toets, terwijl als het halfdroog is, je een zoeter resultaat krijgt)
  • 250 ml gin
  • 250 ml wodka
  • Een halve sinaasappel

Gebruik voor het beste resultaat het liefst producten van hoge kwaliteit en vooral seizoenssinaasappels uit de Valenciaanse boomgaard.

Hoe maak je Agua de Valencia?

Pers zoveel sinaasappels dat je 500 ml sap overhoudt. Filter het uitgeperste sap door een zeef om het overtollige vruchtvlees te verwijderen. Giet het sinaasappelsap zonder vruchtvlees in de bak waarin je de cocktail gaat bereiden.

Bekijk ook: Spaanse zomerdrankjes voor zinderende stranddagen

Voeg de cava, wodka en gin toe en mix. Laat het een paar uur rusten in de koelkast. Voeg bij het serveren ijsblokjes toe aan de kan of glazen waarin je de cocktail gaat serveren. Voor een mooie presentatie kun je je zelfgemaakte Agua de Valencia in Martinigrlazen schenken en wat sinaasappelschijfjes op de rand aanbrengen.

VoedingsinformatieVoor elk glas Agua de Valencia: 228 kilocalorieën en 36,6 g koolhydraten

Dit vind je misschien ook leuk