Hoe Madrid zich voorbereidt op een mogelijke grote stroomuitval

door admin
Hoe Madrid zich voorbereidt op een mogelijke grote stroomuitval

Het protocol nodigt de bevolking uit om zichzelf te voorzien van elektrische generatoren, batterijen, kaarsen, analoge radio-ontvangers en basisvoedsel. “We willen de bevolking niet alarmeren, maar hebben alleen de grondslagen en actieprotocollen vastgesteld op basis van de veronderstelling dat dit soort noodsituaties zich voor kunnen doen en waarop we voorbereid moeten zijn”, zei de minister van het Voorzitterschap, Justitie en Binnenlandse Zaken, Enrique Lopez. “We gaan een reeks aanbevelingen ontwikkelen die sterk lijken op de aanbevelingen die worden gedaan bij sneeuwval, ijs en kougolven”, voegde hij eraan toe.

Opstellen van rampenplannen

In die zin is het eerste wat het regionale bestuur gaat vragen dat essentiële infrastructuren (ziekenhuizen, openbaar vervoer, voedselstations, enz.) rampenplannen opstellen met de invoering van “alternatieve of complementaire energiesystemen”. In het bijzonder dringt de regering van Ayuso aan op de oprichting van een logistieke groep om te coördineren met toeleveringsbedrijven en om een ​​catalogus van middelen en manieren op te stellen die in geval van nood kunnen worden geactiveerd. Tegelijkertijd zal er ook een inschatting worden gemaakt van opvangcentra en mogelijke voorzieningen voor de opvang van ontheemden die gevaar lopen.

Actieprotocol voor bevolking

Voor de bevolking heeft de Gemeenschap van Madrid een wat basaler actieprotocol: het op voorraad hebben van elektrische generatoren, batterijen, kaarsen, analoge radio-ontvangers en basisvoedsel dat niet gekoeld hoeft te worden bewaard. De Gemeenschap van Madrid wil geen alarm slaan en stelt daarom in haar plan niet het aantal dagen vast dat deze hulpbronnen zouden moeten meegaan. Wel wordt aanbevolen, zoals in andere Europese plaatsen waar ze zich ook voorbereiden op een mogeljike stroomuitval, genoeg voorraad te hebben voor twee weken.  

Bekijk ook: Spanje sluit een grote stroomuitval uit

Dit vind je misschien ook leuk