Hotelzwembaden in Catalonië moeten algemeen publiek toelaten

door admin
hotelzwembaden rooftop

Deze zomer zal de Generalitat van Catalonië gemeenten toestaan ​​om ondanks de droogte openbare en particuliere zwembaden met drinkwater te vullen, zolang ze de functie van klimaattoevluchtsoord vervullen. Dat geldt ook voor hotelzwembaden. Hotels zouden op basis van het decreet ook algemeen publiek moeten toelaten in hun zwembaden.

Het decreet staat daarmee ook toe dat hotels toegangsgeld innen voor het gebruik van de zwembaden door mensen van buiten. Om hun zwembaden te mogen openen, moeten hotels de kwalificatie van “klimaatvluchtoord” verkrijgen, die zal worden toegekend door de gemeenten. Hotels kunnen ook een privé-ontziltingsinstallatie hebben of federale sporten aanbieden om aan de vereisten van klimaatvluchtoord te voldoen. Als ze niet aan een van deze voorwaarden voldoen, mogen ze hun zwembaden niet vullen met drinkwater en zullen ze deze moeten sluiten.

Het decreet sluit de zwembaden voor gezinnen of voor privégebruik uit. Gemeenschappelijke zwembaden in woonwijken worden alleen als klimaattoevluchtsoord beschouwd als het betreffende gemeentebestuur hierover met de eigenaren tot overeenstemming komt. Lukt dat niet, dan kunnen die zwembaden niet gevuld worden en zijn onderhevig aan het regime van het Speciale Droogteplan.

Controversie en onzekerheid

De beslissing om hotelzwembaden open te stellen voor het publiek heeft controverse veroorzaakt. Sommige gemeenten beweren niet volledig op de hoogte te zijn gebracht tijdens de onderhandelingen over het decreet. Het is nog niet duidelijk wie de toegangsprijzen zal bepalen of wie het geld zal innen voor de toegang tot de zwembaden van de hotels. Onder de getroffenen roept de nieuwe maatregel vragen op over de praktische uitvoering ervan.

Dit vind je misschien ook leuk