Illegale honden- en kattenfokkerij op Tenerife ontmanteld

door admin
Illegale honden- en kattenfokkerij op Tenerife ontmanteld

Volgens de Milieuafdeling van de algemene politiedienst op de Canarische Eilanden gebruikten de verdachten de dieren voor fokdoeleinden. Ze verkochten de pups en kittens niet alleen in Spanje maar ook in andere delen van Europa. De meeste dieren waren van rassen die veel geld opbrengen op de markt, zoals de Sphynx-kat en de Afghaanse windhond.

Verontrustende omstandigheden

De fokkerij had geen vergunning en de dieren vertoonden tekenen van ondervoeding. Daarnaast leden sommigen aan ziekten zoals leishmaniasis en vertoonden ze lichamelijke verwondingen. Ook ontbrak het aan identificatie en vaccinatie van de dieren.

Ongeschikte huisvesting

De politie meldde dat de huisvesting van de dieren niet voldeed aan de wettelijke normen voor dierenwelzijn. De faciliteiten waren onhygiënisch en niet in overeenstemming met de Wet op de bescherming van dierenrechten en welzijn.

Juridische vervolgstappen

De autoriteiten nemen deze zaak hoog op en de verdachten kunnen aanzienlijke straffen verwachten. De dieren zijn in beslag genomen en krijgen nu de juiste zorg en behandeling. Ze zullen worden herplaatst bij erkende fokkers of adoptiecentra.

Dit incident werpt een schaduw op de al zorgwekkende trend van dierenmishandeling en -verwaarlozing in Spanje. Er is een roep om strengere controles op dierenfokkerijen en de handel in huisdieren. De politie roept het publiek dan ook op om alert te zijn en verdachte situaties te melden. De zaak is nog in onderzoek.

Lees ook: Nieuwe Dierenwelzijnswet zou illegale handel in dieren in de hand werken

Dit vind je misschien ook leuk