Imposante stenen zuilen gefilmd op zeebodem bij Canarische Eilanden

door admin
Imposante stenen zuilen gefilmd op zeebodem bij Canarische Eilanden

Talledo werkt aan een milieu-educatieproject voor de verspreiding en bescherming van de oceanen. Lokale duikers kenden de locatie van deze fascinerende basaltkolommen op de zeebodem al, maar Enrique heeft het bestaan ervan via zijn project verder helpen verspreiden.

“Op het eerste gezicht lijkt het erop dat we ons in grote tempels van antropische oorsprong bevinden of zelfs de ruïnes van Atlantis. Het is echter de natuur zelf die talloze zeshoekige basaltkolommen heeft gecreëerd. Deze vormen een van de meest verrassende en mooie visuele spektakels van de oceaan”, aldus Talledo op zijn sociale netwerken.

Spectaculaire onderwaterlandschappen

Gedurende vele jaren hebben de vulkanen van de Canarische Eilanden een aantal absoluut spectaculaire landschappen gesmeed. Cadena SER schrijft dat het in dit geval de basaltkolommen formaties zijn die worden geproduceerd omdat de basaltlava, zodra afgekoeld, stolt, maar het volume ervan afneemt. Tijdens het proces barst het uiteen in de vorm van prisma’s van verschillende typen (vaak zeshoekig), waardoor karakteristieke groepen worden gevormd in veel vulkanische reliëfs. De beroemdste van de Canarische Eilanden zijn niet eens onder water, maar zichtbaar op de verticale rotswanden van La Gomera.

 

De laatste foto’s die Talledo op Twitter deelde, zijn gemaakt in de gemeenten Garachico, La Rapadura en La Atlántida op Tenerife. Enrique Talledo is recent onderscheiden met de Arona SOS Atlántico 2022 Award. Hij is ook de hoofdrolspeler van de tentoonstelling Secretos del Océano in het Los Cristianos Cultural Center. De bezoeker reist hier via twintig foto’s door de oceanen en kan genieten van mariene wonderen, zoals de grootste vis ter wereld en andere bewoners van de diepste delen van de zee, zoals de reuzeninktvis of zeekoeien.

Zeebodem Canarische Eilanden is fascinerend

Het regionale ministerie van Toerisme legt uit dat Talledo heeft deelgenomen aan 27 wetenschappelijke expedities en meer dan 100 onderscheidingen en erkenningen ontving voor zijn werk. Desondanks vindt de fotograaf en documentairemaker de zeebodem van de Canarische Eilanden nog altijd fascinerend. Vooral dankzij de magmatische rotsstromen met grillige vormen die hier onder water te zien zijn.

De zeebodem van de Canarische Eilanden ziet er volgens het ministerie van Toerisme uit als “lavaplaneten” die authentieke fascinatie opwekken wanneer ze rechtstreeks worden waargenomen door degenen die het geluk hebben ze te bereiken.

Dit vind je misschien ook leuk