Indrukwekkend beeld: Klif stort in op populair strand van La Palma

door admin
Indrukwekkend beeld: Klif stort in op populair strand van La Palma

Zondagmiddag vond er een grote verticale aardverschuiving plaats op het populaire strand van Puerto de Tazacorte op het Canarische Eiland La Palma. Het is niet de eerste keer dat dit strand door een aardverschuiving wordt bedreigd.

De grote aardverschuiving bereikte gelukkig niet d ejachthaven en het zwemgedeelte waar veel mensen aanwezig waren op een mooie zondagmiddag in september. Het incident heeft daarom geen materiële of persoonlijke schade veroorzaakt. De vallende rotsen bereikten alleen het noordelijke deel van de oude haven, zo hebben bronnen van de gemeenteraad van Tazacorte bevestigd aan de plaatselijke krant eltime.es.

Tweede aardverschuiving in minder dan een jaar

Hoewel er deze keer geen enkele schade is ontstaan, doet het velen op La Palma denken aan het moment in december 2022 toen een grote partij vallende rotssen ernstige schade veroorzaakte aan een van de vestigingen in het gebied.

De media op La Palma melden dat die gebeurtenis de gemeente van La Palma ertoe heeft aangezet om de helling van de El Time-klif te beveiligen. De oplossing omvatte de installatie van een beschermingsgaas met hoge weerstand in het bovenste deel van de helling, verschillende insluitingsbarrières op de kritieke punten op verschillende hoogtes en, in het onderste deel, een beschermingsafdekking.

Daarmee wilden de autoriteiten de veiligheid van de boulevard Puerto de Tazacorte, de restaurants in de omgeving en het gedeelte van de GR-131 wandelroute langs het uitkijkpunt garanderen. Dat uitkijkpunt is een belangrijke toeristische attractie in de omgeving en trekt dus altijd veel mensen. 

Ingestorte klif op La Gomera

Het incident doet ook denken aan de ingestorte klif in november 2020 op het eiland La Gomera. Dat gebeurde aan de westkust van het eiland in de gemeente Vallehermoso. Getuigen zagen – en filmden – het moment waarop een grote verticale rotswand plotseling instort en op de kustweg valt die de toegang vormt voor het strand van Argaga. Een populaire locatie voor campers an auto’s. Vijf mensen moesten geëvacueerd worden per helicopter omdat ze geïsoleerd waren geraakt. Uiteindelijk raakte bij dit incident niemand gewond.  

Dit vind je misschien ook leuk