Kunst van Thyssen Museum op straat in Malaga

door admin
Kunst van Thyssen Museum op straat in Malaga

Hun eigen versie van het schilderij “Días de Verano” van Vicente Palmaroli is daar nu te bewonderen. De beide kunstenaars zijn geen nieuwkomers in de wereld van straatkunst. Ze hebben hun werken al op verschillende locaties binnen en buiten de provincie getoond. Lalone beschouwt deze bijzondere muurschildering in het hart van zijn stad als een hoogtepunt in zijn carrière. “Ik kan bijna niet geloven dat ik van het stiekem schilderen naar deze mate van publieke erkenning ben gegaan,” vertelde hij in een interview.

Strenge critici op straat

Volgens Lalone is het werken in de openbare ruimte een uitdaging, maar het publiek heeft tot dusver positief gereageerd. “Mensen op straat zijn de strengste critici, maar we hebben nog geen negatieve feedback ontvangen,” merkte hij op.

Esthetiek die iedereen aanspreekt

Een van de redenen voor de positieve ontvangst is mogelijk de keuze van het schilderij en de stijl. In plaats van de meer agressieve typografieën en geometrische vormen die vaak met graffiti worden geassocieerd, koos Lalone voor een schilderij met een vrouwelijk portret tegen een achtergrond van pastelkleuren en een zeeblauwe lucht.

Historisch centrum opgefleurd

Deze straatkunst is niet de eerste in zijn soort. Eerder werd een interpretatie van het schilderij “Recién casados” van Ricardo López Cabrera onthuld, ondertekend door de Barcelonese Elisa Capdevila. Het project is bedoeld om het historische centrum van de stad op te fleuren met kunstwerken geïnspireerd op de Carmen Thyssen-collectie.

Meer street art

Malaga geeft al jaren ruimte aan straatkunstenaars. Zo is in het district Soho, gelegen tussen de rivier, de haven en de Alameda Principal, omgetoverd tot waar openluchtmuseum. In deze ‘Barrio de las Artes’ zijn fantastische muurschilderingen van bekende graffiti-artiesten zoals D*FACE, Obey, Pejac and Manuel León te bewonderen.  

Lees ook: “Malaga Loves”: Straatkunst verbindt Malaga en het Zwitserse Basel

Dit vind je misschien ook leuk