Lanzarote wil zichzelf uitroepen tot een "toeristisch verzadigde bestemming

door admin
Lanzarote wil zichzelf uitroepen tot een "toeristisch verzadigde bestemming

Dat betekent volgens RTVE dat het eilandbestuur niet “meer bedden of meer aangroei” wil, “want dat leidt tot onhoudbaarheid”. Een initiatief hieromtrent zal de komende weken plaatsvinden. Men wil het “unieke” eiland beschermen tegen overbevolking. 

In december 2022 telde Lanzarote 72 hotels met in totaal zo’n 40.276 bedden. Dat jaar zal naar verwachting worden afgesloten met 2,4 miljoen ontvangen internationale toeristen (volgens Promotur). Het eiland heeft 151.000 geregistreerde inwoners, wat zich vertaalt in een verhouding van bijna 20 toeristen per inwoner. Tenerife ontvangt daarentegen meer dan 7 toeristen per inwoner, Gran Canaria 5 en La Palma iets meer dan 2. Alleen Fuerteventura komt in de buurt met een cijfer van 18 toeristen per inwoner.

De strategie zou zijn om minder toeristen te ontvangen die wel meer uitgeven, zoals president Dolores Corujo deze week uitlegde. Alleen staan deze uitspraken over verzadiging in contrast met de ontwikkeling van sommige van de nieuwste projecten op het eiland, zoals de uitbreiding van de haven van Playa Blanca, in de gemeente Yaiza. Het werd drie weken geleden ingehuldigd en heeft onder meer tot doel de stroom toeristen uit Fuerteventura aan te moedigen.

Het bericht van het eilandbestuur is iets genuanceerder dan wat enkele Britse kranten, waaronder Daily Mail, er eerder deze week van hebben gemaakt. Die kopten dat Lanzarote minder Britten naar het eiland zou willen. 

Lanzarote

Lanzarote is een van de Canarische Eilanden en ligt in de Atlantische Oceaan voor de noordwestkust van Afrika. Het eiland staat bekend om zijn vulkanische landschappen, zwarte en rode zandstranden en goed bewaarde architectuur. De grootste stad en hoofdstad van het eiland, Arrecife, is een populaire toeristische bestemming. De grootste toeristentrekkers op het eiland zijn Timanfaya National Park, met een schitterend vulkanisch landschap, en Cueva de los Verdes, een lavabuis gevormd door een vulkaanuitbarsting. 

Dit vind je misschien ook leuk