Las Palmas is grote winnaar als bestemming voor een workation

door admin
Las Palmas is grote winnaar als bestemming voor een workation

Met de term workation, een samenvoeging van de woorden “work” (werk) en “vacation” (vakantie), wordt gedoeld op het combineren van werk met ontspanning en recreatieve activiteiten die normaal gesproken worden geassocieerd met een vakantie.

Het concept is ontstaan als reactie op alle flexibiliteit die is voortgekomen uit de moderne technologie, zoals draagbare computers, smartphones, wifi en andere communicatietools. Mensen kunnen eenvoudig hun werklocatie veranderen en nieuwe omgevingen verkennen, zonder dat dit ten koste gaat van hun productiviteit.

De beste workation-locaties

Een workation houden kan waar je maar wilt. Maar wat is nou eigenlijk de beste workation locatie voor jou? En met welke factoren dien je rekening te houden bij je keuze voor een locatie? CheapTickets.nl geeft antwoord op deze vragen met de publicatie van de Workation Index. Hierin worden 120 verschillende locaties wereldwijd met elkaar vergeleken op basis van zes verschillende categorieën.

 1. Levenskwaliteit: De ideale workation locatie heeft een goede levensstandaard, is betaalbaar, veilig en biedt lekker eten.
 2. Communicatie: Goede communicatiemogelijkheden, waaronder stabiel internet en geen internetcensuur, zijn essentieel.
 3. Bereikbaarheid: Fysiek makkelijk bereikbare locaties voor af en toe terug naar de basis en gunstige tijdzones online meetings.
 4. Klimaat en omgeving: Schone lucht, veel zonuren en een aangename omgeving dragen bij aan een prettige workation.
 5. Vertrekmaand: Het weer en de klimatologische omstandigheden per maand zijn van invloed op de geschiktheid van een locatie voor een workation.
 6. Happiness: De geluksfactor van de inwoners in het land van de workation-bestemming is meegenomen in de beoordeling

 

Bekijk ook: Interessante aanbiedingen om remote te werken in Spanje

In de Workation Index krijgt elke bestemming een persoonlijk eindcijfer op basis van deze criteria. De top 10 workation-bestemmingen bevinden zich allemaal in Europa. De top 10 ziet er als volgt uit:

 1. Las Palmas, Spanje
 2. Lissabon, Portugal
 3. Malaga, Spanje
 4. Palma, Spanje
 5. Heraklion, Griekenland
 6. Porto, Portugal
 7. Sevilla, Spanje
 8. Aalborg, Denemarken
 9. Nice, Frankrijk
 10. Wenen, Oostenrijk

 

De grote winnaar: Las Palmas

Met een gemiddelde jaarscore van een 8,8 is het Spaanse Las Palmas de beste workation bestemming ter wereld. De hoofdstad van het Spaanse eiland Gran Canaria scoort op veel onderdelen goed, maar kenmerkt zich met name door het fijne klimaat, de hoge levenskwaliteit en goede bereikbaarheid. Andere workation locaties die over het hele jaar goed scoren zijn het Portugese Lissabon (8,6) en het Spaanse Málaga (8,5).

Nederlanders en workations

Hoe denken Nederlanders eigenlijk over een workation? En wat vinden zij écht belangrijk tijdens hun werkvakantie? In aanvulling op de Workation Index heeft vroeg CheapTickets.nl ook 835 reisminnende Nederlanders ondervraagd. Uit de enquête blijkt dat zijn een grote voorkeur hebben voor Spanje als bestemming voor hun werkvakantie. Dit land in Zuid-Europa wordt het vaakst genoemd als ideale workation bestemming: door bijna 40% van de respondenten. Ook Italië, Portugal, Curaçao, Indonesië, Griekenland, Australië en Thailand worden regelmatig genoemd als favoriete workation bestemming.

Middels een workations kunnen professionals genieten van de voordelen van werken en vakantie vieren op dezelfde locatie. Of je nu je laptop openklapt met uitzicht op een azuurblauwe zee, of werkt met uitzicht op een prachtig Europees berglandschap, deze combinatiemogelijkheid van werk en plezier biedt nieuwe perspectieven voor werklustige carrièretijgers over de hele wereld.

Meer over Las Palmas

Las Palmas is een levendige en bruisende stad op het prachtige eiland Gran Canaria, een van de Canarische Eilanden in Spanje. Met zijn unieke mix van historische charme, fraaie stranden, gezellige promenade en een bruisend stadsleven met leuke wijken zoals Vegueta, is Las Palmas een populaire bestemming voor zowel toeristen als locals. Vergeet ook niet dat je er heerlijk kunt eten en er tal van cultuurhistorisch interessante bezienswaardigheden zijn.

Bekijk ook: Spanje maakt leven gemakkelijker voor startups en digital nomads

Dit vind je misschien ook leuk