Mark Zuckerberg showt nieuw superjacht in Mallorca

door admin
launchpad

Temidden van nieuwsberichten over hoe de Balearische Eilanden bijna bezwijken onder de massa’s toeristen die het lokale leven hier en daar lam leggen, verschijnt het bericht dat Mark Zuckerberg, oprichter van META Facebook, zijn megajacht komt showen op Mallorca.

De vierde rijkste persoon ter wereld is niet de eerste beroemdheid die het eiland aandoet. Het eiland oefent al lange tijd een grote aantrekkingskracht uit op beroemdheden. Eerder was de eer aan de Jenner-zussen die werden gespot terwijl ze genoeten van de schoonheid van de Balearen. Zuckerberg arriveerde op zijn nieuwe superjacht, de “Launchpad”.

Dit is een indrukwekkend superjacht met een waarde van maar liefst 300 miljoen dollar. Het jacht was eerder het bezit van een gesanctioneerde Russische oligarch die betrokken was bij de productie van wapens voor de oorlog in Oekraïne. Vanwege de sancties verkocht de oligarch zijn eigendom in Nederland, waarbij de opbrengsten in een veilig depot worden bewaard totdat de sancties zijn opgeheven. Naast de “Launchpad” heeft Zuckerberg ook een tweede jacht gekocht, genaamd “Wingman”. Dit kleinere jacht van 67 meter fungeert als ondersteuningsvaartuig voor de “Launchpad”.

Achtergrond van de aankoop

De achtergrond van de aankoop van deze superjachten door Zuckerberg is niet heel gangbaar. De jachten werden gebouwd in Nederland. Daar geldt de specifieke regelgeving die het mogelijk maakt dat gesanctioneerde individuen hun eigendommen kunnen verkopen aan niet-gesanctioneerde kopers. Hoewel de Russische oligarch zijn jacht heeft verkocht, ontvangt hij de opbrengst pas nadat de sancties zijn opgeheven. Dit zorgt ervoor dat hij in de tussentijd niet bij het geld kan komen.

Aankomst in Mallorca

Het superjacht “Launchpad” arriveerde afgelopen vrijdag in Mallorca. Hoewel het nog onduidelijk is of Zuckerberg zelf aan boord was, is het jacht aangemeerd naast enkele andere beroemde superjachten, zoals de “Golden Odyssey” van prins Khaled bin Sultan al Saud en de “Rising Sun”, het jacht waarop de Jenner-zussen de Middellandse Zee verkenden. De zussen Kylie en Kendall, zijn vooral bekend vanwege hun beroemde familie en hun deelname aan de realityserie “Keeping Up with the Kardashians”.

De Launchpad ligt nu zodoende tussen enkele van de meest luxueuze en indrukwekkende jachten ter wereld. Dat benadrukt nog eens hoe populair Mallorca is onder de superrijken.

Dit vind je misschien ook leuk