Meer gezichtsherkenning op Spaanse luchthavens

door admin
Binter gezichtsherkenning

De Canarische luchtvaartmaatschappij Binter zet een grote stap vooruit in de luchtvaarttechnologie door het systeem van biometrisch gezichtsherkenning op zes belangrijke Spaanse luchthavens te installeren.

Deze technologische vooruitgang vergemakkelijkt volgens Binter het inchecken en boarden voor passagiers. Het systeem is nu beschikbaar op de luchthavens van Gran Canaria, Tenerife Noord, Palma de Mallorca, Menorca, Ibiza en Madrid. Met deze beweging volgt Binter het pad van Vueling, die eerder dit jaar een soortgelijk systeem introduceerde.

Een vlotte reiservaring

Dankzij de nieuwe biometrische functie kunnen reizigers nu de veiligheidscontroles en boarding gates passeren zonder enige vorm van identificatie of boarding pass te hoeven tonen. Deze service wordt op vrijwillige basis aangeboden. Passagiers dienen zich hier vooraf voor te registreren via de mobiele app van de luchtvaartmaatschappij. Om deel te nemen, moeten gebruikers hun boarding pass minstens één keer via de app of de website van Binter uitgeven en toestemming geven voor deelname aan het programma door een specifieke optie aan te vinken.

Verplichtingen blijven bestaan

De Canarische airline benadrukt dat deelname aan het biometrische programma reizigers niet vrijstelt van de verplichting om altijd de noodzakelijke reisdocumentatie en hun boarding pass bij zich te dragen. Binter Canarias is een gevestigde naam in de Spaanse luchtvaart. Het bedrijf heeft haar basis op de Canarische Eilanden. Binter was ooit onderdeel van Iberia L.A.E. In 2002 werd Binter verkocht aan Hesperia Inversiones Aéreas. Dat bedrijf was opgericht met het specifieke doel om Binter Canarias over te nemen.

Dit vind je misschien ook leuk