Mysterie voor Guardia Civil in Zamora: wie doodt herten en vogels met gif?

door admin
Guardia Civil, Zamora, gif

De Guardia Civil in de provincie Zamora is op zoek naar de dader die verschillende dieren doodt met gif. Tot nu toe zijn er 22 dode dieren gevonden,16 herten en reeën, 5 vogels en een levenloze hond. Agenten onderzoeken tekenen van gif. Vooralsnog is het een raadsel wie hier achter zit.

Het mysterie van de dode dieren houdt Zamora bezig. Op 22 februari werd een aantal dode dieren gemeld in Asturianos, een gemeente in het noordwesten van de provincie. Om precies te zijn werden tweeëntwintig dieren -herten, een hond en vijf wouwen – dood aangetroffen.

De zaak is in handen van de Guardia Civil in Zamora. Er zijn geen verdachten en er is geen duidelijk motief waarom de dieren zijn gedood. Dit soort misdrijven valt onder artikel 366 van het Wetboek van Strafrecht en er staan straffen op van maximaal twee jaar gevangenisstraf, die kunnen variëren afhankelijk van de ernst van de feiten.

Agenten op zoek naar verband tussen dode dieren

Agenten van Seprona – de milieupolitie van de Guardia Civil -startten een onderzoek de dag na de eerste vondst in dit deel van de regio Puebla de Sanabria. Het gebeurde allemaal op een berg in Entrepeñas. De plek ligt naast een weidegebied voor vee. De agenten onderzoeken een mogelijke vergiftiging en zoeken een spoor van mogelijke daders. Ze onderzoeken of er aanwijzingen zijn die de sterfgevallen met elkaar in verband kunnen brengen.

Seprona benadrukt de ernst van het doden van een rode wouw, een bedreigde vogel. De populatie is de laatste jaren sterk afgenomen, juist vanwege gif. Er zijn mensen die pesticiden en zeer giftige stoffen gebruiken om de vogels te doden. De Europese Unie verbiedt dit.

Ook in Extremadura vogels gedood door gif

In Extremadura werd vorig jaar september ook een onderzoek gestart nadat er twee karkassen van rode wouwen waren gevonden. De vogels hadden rattengif gegeten. Onderzoek wees naar een inwoner van Azuaga, in Cáceres, nadat de Guardia Civil verschillende landbouw- en veeteeltbedrijven had onderzocht. Tot nu toe zijn er nog geen verdere details bekend over deze laatste zaak, noch is er een duidelijke verdachte bekend gemaakt. Maar de agenten benadrukken dat ze  elk spoor zullen volgen dat hen naar de oplossing van de zaak kan leiden.

Dit vind je misschien ook interessant:Guarda Civil redt 111 mishandelde dieren in provincie Málaga 

Dit vind je misschien ook leuk