Na vroege hittegolf nieuwe storm en regen in Spanje

door admin
storm SAncho

Een ongebruikelijke hittegolf heeft Spanje in zijn greep gehouden, maar er staat verandering op komst. Een nieuwe storm genaamd Sancho zou tegen het einde van de week het hete weer kunnen vervangen en mogelijk regen veroorzaken.

De afgelopen dagen werden temperaturen gemeten die tot 7 tot 15 graden Celsius hoger lagen dan normaal, vooral in het noorden van het land en op de Canarische Eilanden. Dit zorgde voor zomerse omstandigheden, met zelfs enkele plaatsen in Galicië die meer dan 30 graden Celsius bereikten, zoals Ourense met 31 graden op zondag.

Temperatuurdaling start in het noorden

Het warme weer zal echter niet lang aanhouden. Aan het begin van de week zal er een daling van de temperaturen plaatsvinden, voornamelijk in het noorden. Op maandag kan het kwik in sommige gebieden tot wel 10 graden Celsius lager zijn dan op zondag.

Naast de temperatuurdaling worden er ook intense noordenwinden verwacht langs de kust van Galicië, de Ebro-vallei en enkele gebieden in Catalonië op dinsdag. Op woensdag zal de temperatuurdaling meer algemeen zijn.

Storm Sancho

Tegen het einde van de week moeten we alert zijn op een mogelijke nieuwe storm genaamd Sancho. De Spaanse meteorologische dienst AEMET meldt dat er kans is op een DANA met hevige regenval, vooral in het zuiden en westen van het land. Het slechte weer trekt vanuit de Atlantische Oceaan richting de Straat van Gibraltar en zal vooral op vrijdag en zaterdag voor regen zorgen in Andalusië.

Terwijl het weer omslaat, worden de temperaturen over het algemeen milder. De nachten zullen bovendien kouder zijn met mogelijk vorst in bergachtige gebieden in het noorden.

Dit vind je misschien ook leuk