Omstreden macrocomplex Sands Beach Resort in Lanzarote geveild

door admin
Omstreden macrocomplex Sands Beach Resort in Lanzarote geveild

De oorspronkelijke eigenaar van het residentiële en hotelcomplex heeft het complex in 2017 ter veiling aangeboden op gobid.es. In eerste instantie werd het getaxeerd op ruim 17 miljoen euro. Het complex omvat 368 appartementen verdeeld over 6 gebouwen. Het heeft een eigen ontziltingsinstallatie en verschillende olympische zwembaden. Ook zijn er speeltuinen, sportfaciliteiten, vergaderzalen, een supermarkt, een spa- en wellnesscentrum, een discotheek met bar, en verschillende gastronomische ruimtes zoals restaurants, een zwembadbar en een terrasbar. Bovendien is het resort gunstig gelegen nabij een golfbaan en een waterpark.

Volgens de veilinginformatie, waarbij geen minimumprijs werd gehanteerd maar wel een aanbetaling van 340.000 euro vereist was, is de biedingsronde op 28 april afgesloten. Binnenkort zal bekend worden welke bieder het resort heeft verworven. De beslissing van de curator moet echter nog worden goedgekeurd door de rechtbank.

De tumultueuze geschiedenis van Sands Beach Resort

De geschiedenis van dit complex, dat in 1986 werd gebouwd, kent vele strubbelingen. Het eerste grote probleem ontstond toen het resort opereerde onder een timesharing-model en bekend stond als Lanzarote Beach Club. De Britse zakenman David Stirling werd aangeklaagd door talloze Britse en Duitse burgers die vakantietijd hadden gekocht maar er geen gebruik van konden maken, omdat Stirling het complex in 2006 verkocht voor 18,3 miljoen euro.

Lees ook: Toeriste springt in verboden toeristische attractie op Lanzarote

Achter de aankoop bevond zich een netwerk van bedrijven beheerd door het Russische echtpaar Vladimir Kokorev en Julia Kokoreva. Volgens een onderzoek van een rechtbank in Las Palmas zou het stel de appartementen en de activiteiten van het resort gebruiken om geld wit te wassen afkomstig van de verkoop van wapens aan het regime van Teodoro Obiang in Equatoriaal-Guinea.

Tijdens het beheer van deze Russen van 2006 tot 2008 ontstond ook een aanzienlijke schuld bij de belastingdienst. Sindsdien staat de vennootschap op de lijst van belastingschuldenaren van de Spaanse belastingdienst.

Lees ook: Opnieuw stopzetting van bouw macro toeristisch complex op Tenerife

Uiteindelijk werd het beheer van Sands Beach Resort in 2008 overgenomen door Jordi Vargas en Juan Carlos Albuixech. Albuixech is een bekende ondernemer op het eiland en tevens voorzitter van de Unión Deportiva Lanzarote. Vervolgens werd het bedrijf in 2017 failliet verklaard en uiteindelijk heeft de curator groen licht gegeven voor de veiling van het complex.

Binnenkort zal de toekomst en de eventuele nieuwe start van dit resort bekend worden, waarbij het hoopt af te rekenen met zijn zwarte reputatie. Dan wordt onthuld wie de nieuwe eigenaar van het resort zal worden en welke plannen zij hebben om de reputatie van Sands Beach Resort te herstellen.

Lees ook: Vissen op beschermde haaien als toeristische attractie op Lanzarote

Dit vind je misschien ook leuk