Opnieuw overlast van alcoholmisbruik in uitgaansgebieden op Mallorca

door admin
Opnieuw overlast van alcoholmisbruik in uitgaansgebieden op Mallorca

Ondanks de wet tegen toeristische overlast op de Balearen die in 2020 van kracht werd, blijven toeristen elk weekend voor scènes van chaos, vuil en schade zorgen in Playa de Palma op het eiland Mallorca.

Het hoogseizoen is al begonnen en honderden Noord-Europese toeristen, waaronder veel Britten en Duitsers, vullen ‘s avonds de “bierstrasse” (bierstraat) van Playa de Palma. Al is het politieapparaat er versterkt, excessen doen zich opnieuw voor.

Lokale vertegenwoordigers uiten in Diario de Mallorca hun bezorgdheid over de situatie en pleiten voor verdergaande maatregelen. Blai Carbonell, vicevoorzitter van de Vereniging van Buurtbewoners van Playa de Palma, benadrukt de noodzaak van een “proces van toerismeregeneratie” dat “de kwaliteit van leven van de inwoners van het gebied garandeert”.

Miquel Cañellas, vertegenwoordiger van het Platform van Buurtbewoners en Hoteliers ‘Voor een Beschaafde Playa de Palma’, pleit voor een verhoogde politieaanwezigheid en vraagt om de herintroductie van bereden politie. Die laatste is eerder afgeschaft vanwege zorgen over dierenwelzijn.

Lees ook: Balearen voeren zero tolerance beleid in tegen zich misdragende toeristen

Juan Miguel Ferrer, CEO van Palma Beach Hotel, deelt de mening dat er meer politie aanwezig moet zijn en dat de agenten die tijdens het zomerseizoen in het toeristische gebied worden ingezet, eerder moeten arriveren. Hij benadrukt dat de maand mei al als hoogseizoen moet worden aangemerkt. Het mooie weer zorgt ervoor dat de drukte eerder begint.

Alcoholtoerisme nog niet op zijn hoogtepunt

David Servera, voorzitter van de Vereniging van Buurtbewoners Amics de s’Arenal, merkt echter op dat het alcoholtoerisme zijn hoogtepunt nog niet heeft bereikt. Volgens hem is juni de maand van de studiereizen vanaf het Noord-Europese vasteland, wat vaak leidt tot ongewenst gedrag op het strand.

Dresscode hersteld in restaurants van Palma Beach

Om de overlast van het drinktoerisme tegen te gaan en ongepaste scènes te voorkomen, zullen elf restaurants in Playa de Palma die zijn aangesloten bij het merk Palma Beach opnieuw een dresscode invoeren. Dit initiatief werd vorig jaar al met succes gelanceerd.

Juan Miguel Ferrer, CEO van Palma Beach, verklaart aan Diario de Mallorca dat het dresscode-initiatief dit jaar wordt voortgezet. “Het was een groot succes en dit jaar zullen we ongetwijfeld doorgaan met het initiatief, aangezien het profiel van de toeristen in Playa de Palma hetzelfde blijft.

De dresscode verbiedt het dragen van mouwloze shirts, zwemkleding en kostuums in de restaurants. Het is tevens niet toegestaan om accessoires te dragen die zijn gekocht bij straatverkopers, zoals gouden kettingen, kleding van voetbalteams of reclame van andere etablissementen die het drinktoerisme bevorderen.

Lees ook: Met ontbloot bovenlijf door Mabella wandelen kan je duur komen te staan

Dit vind je misschien ook leuk