Provincie Malaga voegt 60 nieuwe fietsroutes toe aan bestaand routenet

Malaga breidt fietsroutenetwerk uit tot meer dan tweeduizend kilometer

door admin
fietsroutes door fietsparadijs

Malaga is niet alleen een prachtige provincie om te wandelen. Er zijn ook volop fietsroutes. De Sierra Norte in het noorden van de provincie heeft al langer een langeafstandsroute voor fietsers. Malaga heeft het fietsroutenet nu met meer dan zestig routes voor de sportieve fietser uitgebreid.

De Sierra Norte staat bekend om haar prachtige gevarieerde landschap. Steile bergen, diepe valleien en weelderige bossen maken het gebied tot een ideaal gebied voor natuurliefhebbers en wandelaars. Dat Malaga ook fantastische mogelijkheden biedt voor fietsers blijkt uit de uitbreiding van het fietsroutenet in de streek. De provincie voegt 1.300 kilometer toe aan het al bestaande netwerk van 900 kilometer. Daarmee is het nu mogelijk om grote delen van de provincie en haar mooie natuurparken op de fiets te verkennen.

Trekpleister voor de sportieve toerist

De provincie Malaga is blij met het nieuwe plan en ziet fietsen als een gezonde activiteit. Bovendien is het uitgebreide fietsroutenet een geweldige trekpleister voor de sportieve toerist. De nieuwe routes zijn erkend als ‘Bike Territory’. Dat is een initiatief van de Spaanse Wielerbond (RFEC) om de fietssport te promoten. De meer dan 60 nieuwe routes zijn opgenomen in twee nieuwe langeafstandsroutes: ‘Gran Senda Ciclable de Málaga’ (langeafstandsfietsroute van Malaga) en de ‘Corredor Verde del Guadalhorce’ (groene corridor van de rivier de Guadalhorce). Liefhebbers kunnen op de fiets niet alleen genieten van de schitterende natuur, maar ook kennis maken met de pittoreske witte dorpjes in verschillende delen van de provincie.

Met de twee nieuwe langeafstandsroutes en het al bestaande fietsroutenet in de Sierra Norte, kan nu een groot deel van de provincie Malaga op de fiets worden verkend. Alle informatie over de drie routes is te vinden op de website van Bike Territory. Ook heeft RFEC een app ontwikkelt voor Apple en Android waarmee de fietser routes kan downloaden: yosoyciclista (ik ben fietser) .

Gran Senda de Málaga Ciclable

Wie de Gran Senda de Málaga Ciclable wil fietsen, heeft keuze uit meer dan 40 etappes met een totaal van bijna 900 kilometer. Het langeafstandsfietspad doorkruist 54 dorps- en stadskernen en 61 gemeenten. Fietsen is een fantastische manier om de unieke provincie Malaga te ontdekken. Ondertussen kun je genieten van de enorme verscheidenheid in het landschap, de natuur en de lokale cultuur.

De route gaat allereerst langs de relatief vlakke en aantrekkelijke kustlijn van Malaga. Daarnaast doorkruist het langeafstandspad voor fietsers het binnenland, waar paden en bergen magische routes vormen voor alle niveaus. Het Bike Territory certificaat garandeert dat de routes veilig zijn voor de fietser.

Omdat de provincie Malaga zo´n gevarieerd landschap heeft, zijn er routes voor alle niveaus te vinden. Van vlakke etappes over brede paden tot meer technische en steile routes in de bergen. Het netwerk is daarmee toegankelijk voor elke sportieve fietser. Van gezinnen tot fanatieke amateurs en fietsclubs. Van recreatieve fietser tot wielrenner of mountainbiker.

Groene corridor Guadalhorce

De ‘Corridor Verde de Guadelhorce‘ is een ideale bestemming voor fietsers. Malaga heeft met dit nieuwe langeafstandspad 20 nieuwe etappes en ongeveer 400 kilometer toegevoegd aan het fietsnetwerk. De routes volgen de oevers van de rivier de Guadalhorce en er zijn opties voor alle soorten gebruikers. Fietsers ervaren de natuurlijke landschappen van de Desembocadura de Guadalhorce tot de Desfiladero de los Gitanos, bij de wereldberoemde Caminito del Rey. Wederom heeft de provincie Malaga een unieke fietsroute neergelegd voor iedereen die op een sportieve manier wil genieten van de culturele en natuurlijke rijkdom van Spanje.

Dit vind je misschien ook leuk