Spaans restaurant een van de zes meest indrukwekkende eetplekken ter wereld

door admin
Spaans restaurant een van de zes meest indrukwekkende eetplekken ter wereld

Het restaurant el Diablo is gebouwd naast een vulkaan en ligt in het midden van het Timanfaya Nationaal Park. Het restaurant, dat open ging in 1970, is het geesteskind van de overleden kunstenaar Cesar Manrique, die afkomstig was van Lanzarote. Manrique besloot dat de vulkaan, die al een toeristische attractie was, de beste plek was om een restaurant te beginnen. 

Het gebied rondom de vulkaan oogt zo verlaten dat het zo voor een landschap op Mars kan doorgaan. De architecten Eduaro Cacares en Jesus Soto zijn ingehuurd om het restaurant te ontwerpen voor deze bijzondere plek. 

Unieke bereiding

In het artikel wordt uitgelegd dat het eten in El Diablo bereid wordt met stoom die ontsnapt uit de actieve vulkaan. Slechts een paar meter lager bubbelt lava met een temperatuur van zo’n 200 graden; de perfecte plek om wat vlees of vis te grillen. 

De grill is gevormd uit basaltsteen dat door de uitbarstingen is opgeworpen. Er gaat zowel vlees als vis op de grill. Daarnaast serveert het restaurant ook favoriete gerechten van het eiland, zoals papas arrugadas con mojo, kleine gerimpelde aardappeltjes met pittige saus. 

Bereikbaar en betaalbaar

Al ligt het restaurant op de top van een berg, het is goed bereikbaar. Er is parkeergelegenheid en daar vandaan is het nog maar een korte wandeling de berg op. En ondanks de fantastische locatie, is het eten er betaalbaar. Een entrecote kost 20 euro, spies met vis en garnalen 19 euro en chorizo met gebakken paprika’s 11 euro. 

Dit vind je misschien ook leuk