Spaanse energiedirecteur beschuldigd van illegale afname elektriciteit

door admin
Spaanse energiedirecteur beschuldigd van illegale afname elektriciteit

De directeur van het Andalusisch agentschap voor energie en verantwoordelijke voor 'duurzame bouw' bij de Andalusische regering wordt ervan beschuldigd een illegale woning met illegale water- en elektriciteitsvoorziening te bezitten.

Luciano González García, eveneens vertrouwspersoon van president Susana Diaz, trad dinsdag af, nadat bekend werd dat de gemeente Yunquera in de provincie Málaga waar hij een buitenverblijf bezit, een onderzoek naar de woning instelt. De vakantiewoning staat op een stuk grond van 10.800 vierkante meter waarop voornamelijk fruitbomen staan. Deze worden volgens de krant El Confidencial besproeid met illegaal afgenomen water. Op het plot mag slechts een werkplaats worden gebouwd omdat het verder geld als rustieke zone (suelo rustico).

De krant baseert zich op bronnen bij de gemeente Yunquera in de Sierra de las Nieves, het gebied met het grootste aantal ‘pinsapos’ (bijzondere dennebomen) van Europa. De gemeente is een onderzoek begonnen. Volgens dezelfde bronnen gaat het op zijn minst om een fout gemaakt bij energieleverancier Endesa, die nooit had mogen leveren aan een woning die duidelijk illegaal is. 

De regionale regering laat via een woordvoerder te weten de keuze van González om af te treden te accepteren omdat dit hem de gelegenheid geeft al zijn tijd te besteden aan het weerleggen van de beschuldigingen.

Dit vind je misschien ook leuk