Spaanse film genomineerd als Beste Internationale Film voor Oscar

door admin
Spaanse film genomineerd als Beste Internationale Film voor Oscar

De keuze was moeilijk, aldus de jury. Eveneens was het moeilijk om slechts één film te kiezen, gezien de kwaliteit van diverse Spaanse films. Uiteindelijk is Alcarràs geselecteerd om Spanje te vertegenwoordigen bij de belangrijke filmprijzen.

De tweede film van Carla Simón voldoet aan veel van de eisen om ‘de strijd aan te gaan’ voor de 95e uitreiking van de Oscars die in maart 2023 plaatsvindt. De film won prijzen op festivals, wordt internationaal vertoond, biedt een intiem en universeel verhaal over het gezin en debatteert over actuele thema’s zoals landbouw en onze manier van omgaan met het land en een wereld die aan het verdwijnen is. 

“We gaan al onze genegenheid, liefde en tijd van de wereld aan deze wedstrijd besteden”, legde Simón enthousiast uit nadat zij van de nominatie hoorde.

Film met niet-professionele acteurs

Na het winnen van de Gouden Beer in Berlijn, een mijlpaal voor de Spaanse cinema, maakt het werk van Carla Simón’s kans op een tweede leven in het prijzenseizoen. Dat komt nadat de film al twee miljoen euro heeft opgeleverd en meer dan 350.000 toeschouwers naar de bioscopen heeft gebracht. Een film met niet-professionele acteurs en een naturalistische en intieme kijk op het platteland en het land. De Catalaanse regisseur plaatst zich hiermee als een van de referenties van de filmindustrie in Spanje. 

Gegarandeerde distributie in VS

‘Alcarràs’ wordt bovendien gegarandeerd door Mubi in theaters in de VS gedistribueerd, iets wat essentieel is voor een ​​Amerikaanse carrière. De première in de VS staat volgens de producenten gepland voor begin 2023 en het bedrijf heeft al een strategie voor de campagne en promotie op Amerikaans grondgebied.

Première op New York Festival

Hierbij komen twee belangrijke momenten voor doorbraak op de Amerikaanse en Engelse markt: ‘Alcarràs’ beleeft begin oktober zijn Amerikaanse première op het New York Festival en reist enkele dagen later af naar Londen voor zijn presentatie op het Britse festival. Twee evenementen die deuren voor de film kunnen openen op deze lange reis naar een mogelijke nominatie.

“Universeel genoeg”

De regisseur zei tegen Cadena SER erg benieuwd te zijn naar hoe het Amerikaanse publiek op dit verhaal zal reageren, vanwege de verschillen tussen het Amerikaanse en Spaanse landbouwmodel. Ze gaf aan te geloven dat het verhaal van ‘Alcarràs’ universeel genoeg is vanwege het portret van de familie dat een hoofdrol speelt.

De Hollywood Academy zal op 21 december de lijst met films bekendmaken die de cut halen, een eerste screening voor de definitieve nominaties die op de kalender voor 24 januari staan. De categorie Beste Internationale Film is een van de meest competitieve. 

Dit vind je misschien ook leuk