Op vakantie naar Spanje en betalen met crypto

door admin
Op vakantie naar Spanje en betalen met crypto

Hiervoor is Travala een samenwerking aangegaan met Booking.com, een van de grootste spelers in de reisindustrie met het hoofdkantoor in Amsterdam. Travala wil aan haar bezoekers goedkope en veilige hotelreserveringen aanbieden. De aanbieder maakt daarom gebruik van blockchain-technologie en wil een van de grootste marktplaatsen worden die crypto accepteren voor online reisboekingen. Travala bouwt een online boekingsplatform op de gedecentraliseerde NEO-engine en blockchain.

Vakantie boeken met cryptocurrency

Wat voorheen nog niet kon is nu wel de realiteit. Je kunt nu vakanties boeken met je bitcoin. Bitcoin kopen kun je doen bij een online wisselkantoor, via een ruilbeurs of van een andere gebruiker. Travala heeft haar eigen token genaamd AVA, maar je kunt ook betalen met andere cryptocurrencies. Denk maar aan Dash, Litecoin, Ethereum, Stellar, Monero of Tron.

Betalen kun je doen met je creditcard, via iDEAL of Paypal. Ook is Travala een samenwerking aangegaan met de Litecoin Foundation, dit is een campagne die betalingen met crypto stimuleert. In oktober voegde Travala de cryptocurrencies XLM en ADA toe aan het lijstje van ondersteunende cryptocurrencies.

Travala lijkt net op de websites booking.com en expedia, maar het verschil is dat dankzij het gebruik van blockchain er geen gebruik wordt gemaakt van tussenpersonen. Eigenaren van hotels en andere accomodaties betalen op Travala een commissie waardoor de vakanties goedkoper kunnen uitvallen voor de consument.

AVA token

Travala maakt gebruik van haar eigen token genaamd AVA. Met AVA wordt het gebruik van Travala.com nog meer gestimuleerd. Dit omdat het extra voordelen biedt voor de gebruiker die betaalt met crypto. Voor elke boeking op Travala.com krijgen bezoekers 2% van de uiteindelijke boekingsprijs terug in AVA. Betalen ze hun hotel boekingen met AVA dan krijgen ze een extra 3% korting op de totale prijs. Ook kun je shoppen met AVA bij meer dan 5000 e-commerce merchants wereldwijd.

Naarmate het consumentenbestand van Travala.com blijft groeien, is het gebruik van AVA een belangrijk onderdeel op het platform. Wil je dus weer genieten van een heerlijke vakantie in Spanje? Boek dan jouw volgende vakantie op Travala.com en gebruik je cryptocurrencies om te betalen.

Dit vind je misschien ook leuk