Spectaculaire toename van Chinese toeristen in Spanje

door admin
Chinese toeristen

Dat blijkt uit een schatting op basis van gegevens van Turespaña. Al toont het Aziatische marktsegment cijfers met een driecijferige groei, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk blijven de belangrijkste markten die reizigers naar Spanje sturen. Naast China hebben ook Zuid-Korea en Japan een significante groei doorgemaakt, met een stijging van respectievelijk 258,4% en 200% in aankomsten in Spanje.

“Uitstekend nieuws voor toeristische sector”

De Spaanse minister van Industrie, Handel en Toerisme, Héctor Gómez, beschouwt de opleving van de Aziatische markt, voornamelijk uit China, als uitstekend nieuws voor de Spaanse toeristische sector. “In 2023 zullen we 80% van de pre-pandemische verbindingen herstellen, en 2024 zal zeker het jaar zijn van de volledige consolidatie van deze zeer belangrijke markt voor ons land”, legde de minister uit.

Bovendien zijn de beperkingen voor de komst van Chinese toeristen nu opgeheven, en Spanje is opnieuw geclassificeerd als ‘Approved Destination Status’, waardoor groepsreizen uit China zijn toegestaan.

Ook opmerkelijke stijging vanuit de VS

Uit de Verenigde Staten is ook een opmerkelijke stijging te zien, met een toename van 54,7% in bezoekers en 61% in uitgaven vergeleken met de eerste helft van 2022. Het land heeft nu 23 directe routes tussen Amerikaanse en Spaanse bestemmingen.

Bekijk ook: Groeiend aantal Amerikanen in Spanje positief voor de huizenmarkt

In de eerste zes maanden van dit jaar waren Britse bezoekers goed voor 18% van de totale toeristische uitgaven en 20,7% van de totale stroom toeristen. 

Wat betreft andere Europese markten heeft Portugal een opmerkelijke groei laten zien, zowel in de stroom van toeristen (+27,1%) als in uitgaven (+47,4%).

Nederland is ook een interessante markt

Volgens Turespaña zou ook Nederland een interessante markt zijn, met cijfers die blijven groeien in vergelijking met dezelfde periode in 2022. De gegevens over de aankomsten van Nederlanders in Spanje in 2022, met ruim 3,9 miljoen, overtreffen ruimschoots de 3,6 miljoen in 2019. Daaruit blijkt een volledig herstel van deze uitgiftemarkt richting Spanje na de pandemie. En in de eerste zes maanden blijven de cijfers groeien ten opzichte van dezelfde periode in 2022, zowel in de toeristenstroom (+0,5%) als in de bestedingen (+3,7%).

Lees ook: Internationaal luchtverkeer Spanje na pandemie zo goed als hersteld

Dit vind je misschien ook leuk