Stank van rotte vis bedreigt aankomst cruiseschepen op Gran Canaria

door admin
Stank van rotte vis bedreigt aankomst cruiseschepen op Gran Canaria

Sinds 20 juli overspoelt de geur van bedorven vis grote delen van het havengebied van de stad Las Palmas op het eiland Gran Canaria. De aanhoudende stank zet de aankomst van cruiseschepen onder druk.

De geur van rotte vis is een gevolg van een brand in een koelhuis waar 700 ton vis en andere zeevruchten waren opgeslagen. Dit heeft al geleid tot het omleiden van sommige schepen naar faciliteiten die daar niet voor zijn ingericht. Men wilde voorkomen dat de stank toeristen zou afschrikken. Bovendien zou het cuirseschip een tijdje in de stank moeten liggen, wat ook niet bevordelijk zou zijn voor het imago. 

Aankomst van twee cruiseschepen verwacht

De hoofdstad van Gran Canaria verwacht in de komende twee weken de aankomst van de cruiseschepen Ventura (P&O Cruises) op deze zaterdag en Virtuosa (MSC Cruises) op vrijdag 18 augustus. Echter, de schoonmaakwerkzaamheden van het rottende materiaal verlopen uiterst langzaam vanwege de complexiteit ervan: de slechte staat van het gebouw en de bijna vloeibare toestand van de ontdooide en verrotte goederen.

Schoonmaakwerkzaamheden verlopen traag

Havenbronnen hebben aan de krant La Provincia toegegeven dat het onwaarschijnlijk is dat de organische afvalstoffen op tijd verwijderd zullen worden om de stank te elimineren voordat beide cruiseschepen aankomen. De bezorgdheid bij de Autoriteit Portuaria de Las Palmas is dan ook groot. De situatie heeft niet alleen gevolgen voor de aankomende cruises, maar kan ook een langdurige impact hebben op de reputatie van de haven als belangrijke toeristische bestemming.

Dit vind je misschien ook leuk